La Generalitat vol suprimir tots els peatges del país menys el dels Túnels de Vallvidrera


  • Comparteix:

Peatge dels Túnels de Vallvidrera / Foto: Tunelsdevallvidrera.com

Peatge dels Túnels de Vallvidrera / Foto: Tunelsdevallvidrera.com

La Generalitat estudia la possibilitat de suprimir tots els peatges de Catalunya a partir de l'1 de gener de 2019 i instaurar una tarifa plana per a tots els vehicles. El departament de Territori considera que l'únic peatge que no ha d'entrar en aquesta proposta és el dels Túnels de Vallvidrera, ha dit el secretari d'Infraestructures i Mobilitat del govern, Ricard Font, en declaracions a Rac1.

Segons 'La Vanguardia' el peatge d'aquesta via es mantindrà com a mesura dissuasòria d'entrada a Barcelona, amb la intenció de frenar l'accés en vehicle privat a la capital, en les mesures conjuntes que s'estan prenent per limitar la circulació dels cotxes més contaminants.

Ricard Font

Si el peatge de Vallvidrera no és un peatge de regulació del trànsit, la congestió que podria tenir seria molt gran.


Segons aquest pla, tots els cotxes, passin o no per vies de peatge, haurien de pagar cada any una tarifa pel manteniment de les carreteres i la contaminació que generen. El preu anual seria d'entre 40 i 110 euros depenent de l'ús que se'n fes.

El govern treballa en un horitzó de quatre anys per aplicar aquest nou sistema. El pla, però, necessita el vistiplau del govern espanyol.

Reacció del PP
El PP de Sant Cugat ha advertit en un comunicat que si el possible escenari anunciat per la Generalitat es compleix, la formació exigirà que el peatge dels Túnels també s'inclogui en la supressió. El portaveu del partit, Álvaro Benejam, ha reclamat a l'alcaldessa, Mercè Conesa, que es manifesti en contra d'aquesta mesura 'clarament contrària i perjudicial als interessos dels santcugatencs'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.