El Pla d'Ocupació fins al 2019 continua amb plans de contractació i ajuts a les empreses amb subvencions


  • Comparteix:

Mercè Conesa i Pere Soler, a la presentació del Pla Estratègic d'Ocupació

Mercè Conesa i Pere Soler, a la presentació del Pla Estratègic d'Ocupació

El Pla Estratègic per l'Ocupació de Sant Cugat fins al 2019 tindrà dues mesures: continuar les convocatòries de nous plans d'ocupació i mantenir els ajuts a les empreses per a la contractació d'aturats amb subvencions. En aquest sentit, l'Ajuntament obrirà immediatament una convocatòria per a vuit perfils tècnics amb una durada d'un any de contracte amb la intenció de garantir l'ocupabilitat i la permanència, una proposta que se suma a la recent de 20 places de diferents categories professionals. L'objectiu és incrementar el salari que perceben, actualment de 1.000 euros al mes, per arribar al salari de referència, superior, sobretot, en el cas dels tècnics. Les dues mesures del pla d'estratègic estan finançades per la Diputació de Barcelona, l'AMB i el Servei d'Ocupació de Catalunya (SOC).

El tinent d'alcalde d'Ocupació, Pere Soler, ha explicat que l'objectiu de l'equip de govern és tancar el mandat en 'un atur tècnic o zero'. Segons Soler, el ciutadà ha de veure el consistori com un prestador de serveis que els ajudi a inserir-se al mercat laboral.

Pere Soler

Tenim ganes, sobretot, de poder oferir al ciutadà allò que demanda de nosaltres. Un tracte raonable i una possibilitat d'ocupació. El nostre objectiu és poder tenir un atur tècnic o zero. Volem intentar que totes les persones aturades i que tenen ganes de treballar vegin l'Ajuntament com un prestador de serveis i que es puguin inserir en el mercat laboral.


L'altre punt del pla és impulsar que les empreses siguin les que veritablement ajudin a reduir l'actual taxa d'atur. D'aquesta manera, com ja havia iniciat l'Ajuntament aquest mandat, posaran de nou en marxa una altra convocatòria de subvencions a la contractació de persones aturades.

La dotació serà de 150.000 euros i es destinaran a les empreses que contractin durant més d'un any persones a l'atur. Les companyies que s'adhereixin rebran ajudes de fins al 50% dels costos laborals de cada nova contractació.

L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha posat èmfasi en aquesta part del pla perquè considera que la indústria ha de tibar del motor de generar ocupació.

Mercè Conesa

Anem adequant els plans d'ocupació clàssics, que són necessaris, però sobretot el que ens interessa és que puguem capacitar persones l'empresa i la indústria, perquè són ells que tiben aquest motor de generar ocupació.


Plans d'ocupació
Des de l'inici de mandat s'han contractat 215 persones amb els Plans d'Ocupació amb un grau d'inserció laboral del 45%. La previsió per al 2017-2018 és contractar a través d'aquesta fórmula entre 50 i 65 persones gràcies a les subvencions que l'Ajuntament rep de la Diputació, el SOC i l'AMB.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.