L'Ajuntament avança la construcció de la 12a escola perquè entri en funcionament el curs 2019-20


  • Comparteix:

L'equip de govern treballa amb la direcció i l'AFA del centre les condicions de l'edifici / Foto: Localpres

L'equip de govern treballa amb la direcció i l'AFA del centre les condicions de l'edifici / Foto: Localpres

L'Ajuntament avançarà els diners i la construcció de l'edifici definitiu de l'escola La Mirada perquè estigui en funcionament el curs 2019-2020 amb tres línies. El consistori s'ha decidit a assumir aquest projecte per donar resposta a l'increment de la demanda i evitar així la creació de nous 'cursos bolet' o la instal·lació de més barracons. L'equip de govern té previst iniciar els tràmits aquest mateix mes, amb la modificació pressupostària necessària per licitar la redacció del projecte i la direcció d'obra, amb un cost de mig milió d'euros provinent de la reserva d'aquest any per a la sala polivalent.

Una vegada feta aquesta licitació, la intenció de l'equip de govern és començar les obres el setembre del 2018, en la parcel·la reservada al costat del futur institut Leonardo da Vinci, a Volpelleres. El cost previst és d'uns 6,5 milions, dels quals 500.000 són assumits pel consistori aquest mateix any i per als sis milions restants es buscaran recursos externs com crèdits per no comprometre altres inversions. Això implicarà la signatura d'un acord amb la Generalitat perquè els diners avançats pel consistori siguin retornats en un 80%.

Pel tinent d'alcalde d'Urbanisme i Economia, Damià Calvet, aquest 20% que el consistori assumeix de manera definitiva demostra que els equipaments educatius són una prioritat per a l'equip de govern.

Damià Calvet

Hi ha un 20% de fons perdut que respon a aquesta voluntat de prioritzar els equipaments educatius.


De la mateixa manera, Calvet ha reiterat el compromís amb la sala polivalent, que, tot i que no s'iniciarà aquest any, la seva inversió està projectada de manera plurianual.

Un edifici al servei del projecte educatiu
L'escola La Mirada va entrar en funcionament el setembre passat en mòduls. Davant la manca de previsió per part de la Generalitat, administració competent en matèria d'Ensenyament, de construir l'edifici a curt termini; l'Ajuntament ha optat per avançar-ne la construcció. Segons la regidora d'Educació, Esther Salat, la construcció de La Mirada se situava al número 86 de projectes de la Generalitat en aquesta matèria.

Salat ha explicat que preveure la demanda de places a Sant Cugat és complicat, ja que bona part de les peticions d'escolarització responen a famílies que vénen a viure a la ciutat quan els fills han d'iniciar P3 al mateix temps que creix la demanda d'escola pública.

Per això, el curs vinent dos centres de Sant Cugat assumiran 'cursos bolet'. La construcció de l'edifici de La Mirada ha de servir també per evitar aquestes mesures correctores, com la instal·lació de més mòduls, i donar resposta a la demanda.

Esther Salat

Davant la manca d'inversió de la Generalitat, aprofitem perquè sigui una escola de tres línies per evitar més mòduls i 'cursos bolets'.


La intenció de l'Ajuntament, l'equip directiu de La Mirada i les famílies és aprofitar aquesta oportunitat per construir un edifici al servei del projecte educatiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.