L'Ajuntament destina 50.000 euros en ajuts a l'IBI als establiments culturals de Sant Cugat


  • Comparteix:

Damià Calvet i Carmela Fortuny han presentat la proposta / Foto: Localpres

Damià Calvet i Carmela Fortuny han presentat la proposta / Foto: Localpres

L'Ajuntament destinarà 50.000 euros en ajuts a l'IBI als establiments culturals de la ciutat. La subvenció serà equivalent al 50% de la quota anual de l'impost i en cap cas podrà superar els 2.000 euros. Les sol·licituds es poden presentar del 17 de juliol al 15 de setembre a les Oficines d'Atenció Ciutadana (OAC).

L'ajut està destinat a espais d'arts en viu com locals estables d'exhibició d'arts escèniques o multidisciplinaris i a sales de música en viu que hagin realitzat, com a mínim, 40 concerts anuals. També se'n podran beneficiar els espais de comerç cultural com les galeries d'art, els cinemes que tinguin una programació majoritària en versió original i cinema d'autor i les llibreries.

També el podran demanar les escoles de música, dansa, teatre i arts visuals. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha explicat l'objectiu de la mesura.

Carmela Fortuny

D'alguna manera, volem millorar la fortalesa del teixit cultural entenent-lo com un teixit que dinamitza, cohesiona i que és un motor econòmic i de creació de llocs de treball per a la nostra ciutat.


En aquest sentit també s'ha pronunciat el tinent d'alcalde d'Economia, Damià Calvet.

Damià Calvet

Intentem que les despeses estructurals siguin el més adaptades possible a la realitat socioeconòmica de persones, famílies i entitats. Es tracta que hi hagi quants més diners de butxaca i per activitats millor a la nostra ciutat, que és el que necessitem per garantir el progrés social.


L'Ajuntament ha comptabilitzat una trentena d'establiments que es podrien beneficiar de la subvenció tot i que espera que la xifra pugui augmentar.

Les bases de l'ajut es poden consultar al web municipal.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.