L'Ajuntament destina 50.000 euros en ajuts a l'IBI als establiments culturals de Sant Cugat

Damià Calvet i Carmela Fortuny han presentat la proposta / Foto: Localpres

Economia

Publicat el 7/jul/17 per Alba Triadó

L'Ajuntament destinarà 50.000 euros en ajuts a l'IBI als establiments culturals de la ciutat. La subvenció serà equivalent al 50% de la quota anual de l'impost i en cap cas podrà superar els 2.000 euros. Les sol·licituds es poden presentar del 17 de juliol al 15 de setembre a les Oficines d'Atenció Ciutadana (OAC).

L'ajut està destinat a espais d'arts en viu com locals estables d'exhibició d'arts escèniques o multidisciplinaris i a sales de música en viu que hagin realitzat, com a mínim, 40 concerts anuals. També se'n podran beneficiar els espais de comerç cultural com les galeries d'art, els cinemes que tinguin una programació majoritària en versió original i cinema d'autor i les llibreries.

També el podran demanar les escoles de música, dansa, teatre i arts visuals. La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha explicat l'objectiu de la mesura.

Carmela Fortuny

D'alguna manera, volem millorar la fortalesa del teixit cultural entenent-lo com un teixit que dinamitza, cohesiona i que és un motor econòmic i de creació de llocs de treball per a la nostra ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



En aquest sentit també s'ha pronunciat el tinent d'alcalde d'Economia, Damià Calvet.

Damià Calvet

Intentem que les despeses estructurals siguin el més adaptades possible a la realitat socioeconòmica de persones, famílies i entitats. Es tracta que hi hagi quants més diners de butxaca i per activitats millor a la nostra ciutat, que és el que necessitem per garantir el progrés social.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Ajuntament ha comptabilitzat una trentena d'establiments que es podrien beneficiar de la subvenció tot i que espera que la xifra pugui augmentar.

Les bases de l'ajut es poden consultar al web municipal.