Grifols guanya 277,9 milions d'euros durant els primers sis mesos de l'any, un 5,1% més que el 2016


  • Comparteix:

Grifols té seu a Sant Cugat

Grifols té seu a Sant Cugat

La multinacional Grifols, amb seu a Sant Cugat, ha guanyat 277,9 milions d'euros entre gener i juny, un 5,1% més que en el mateix període de l'any passat. En total, els ingressos van augmentar un 12,3%, fins al 2.192 milions d'euros, impulsats sobretot per la bona marxa de la venda de medicaments derivats del plasma. L'Ebitda (beneficis abans d'interessos, impostos, depreciacions i amortitzacions) va elevar-se fins als 664 milions, amb un creixement del 19,9%. La companyia està reduint l'endeutament i manté com un dels seus objectius prioritaris la reducció dels seus nivells d'apalancament financer.

A finals del primer semestre del 2017, el deute financer net de Grifols va situar-se en 5.440,5 milions d'euros, incloent 750,2 milions d'euros en caixa. La ràtio d'endeutament net de la companyia presidida per Víctor Grifols se situa en 4,10 vegades l'Ebitda (beneficis abans d'impostos i amortitzacions) i és inferior a les 4,45 vegades registrat el març del 2017. L'empresa manté com un dels seus objectius prioritaris la reducció dels seus nivells d'apalancament financer.

La companyia ha augmentat les inversions netes en recerca i desenvolupament un 19%, fins als 129 milions d'euros. Grifols articula la seva estratègia en innovació a través de projectes propis i participats, com la compra del 44% de la biotecnològica nord-americana GigaGen per 35 milions de dòlars.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.