La plantilla de Delphi vota el nou conveni amb preocupació pel futur de les inversions a la planta santcugatenca


  • Comparteix:

La direcció i els sindicats han pactat un preacord, que ara han de ratificar els treballadors

La direcció i els sindicats han pactat un preacord, que ara han de ratificar els treballadors

Els més de 1.200 treballadors de la planta santcugatenca de la multinacional Delphi votaran a partir d'aquest divendres el preacord de conveni pactat entre la direcció i el comitè d'empresa. El director general de la fàbrica, Francesc Varela, considera que per garantir el futur de les inversions a la planta de Sant Cugat, és necessari que la plantilla doni llum verda al document.

El proper dilluns es coneixerà si la plantilla de Delphi a Sant Cugat accepta el preacord de conveni pactat entre la direcció i els representants sindicals. Un preacord que preveu, entre d'altres coses, que la multinacional es compromet a realitzar inversions a la planta santcugatenca durant els propers quatre anys, que no es perdran llocs de treball, i que els empleats mantindran el seu poder adquisitiu.

El director general de Delphi a Sant Cugat, Francesc Varela, ha explicat que la negociació entre la direcció i el comitè d'empresa ha estat complexa, però s'ha mostrat satisfet perquè, per primera vegada en la història de la companyia, la negociació no ha comportat friccions i no s'han perdut hores de producció. Segons Varela, el repte de l'empresa és aconseguir que la multinacional incrementi les inversions a la planta santcugatenca, i per aconseguir-ho és necessari que els treballadors donin suport al preacord de conveni.

Francesc Varela

El problema no és si es realitza la primera fase d'inversió, sinó si hi ha continuïtat i les inversions a Sant Cugat s'incrementen. Som optimistes.


La planta de Delphi a Sant Cugat ha rebut recentment de la multinacional la concessió d'un nou mòdul per fabricar un nou producte, la bomba DFP3, un component de l'automòbil que serveix per bombejar combustible. Però, segons la direcció, la supervivència de la fàbrica passa per la concessió d'un mínim de quatre nous mòduls i la continuïtat de les inversions a la planta santcugatenca.

Durant una visita a les instal·lacions de Delphi, l'alcalde, Lluís Recoder, ha valorat positivament el compromís de la multinacional per mantenir les inversions a la planta de Sant Cugat.

Lluís Recoder

L'empresa té la intenció de seguir invertint a Sant Cugat, i això és important en una època de deslocalitzacions. Delphi aposta clarament per la nostra ciutat.


Lluís Recoder ha visitat l'empresa Delphi acompanyat pel tinent d'alcalde de Promoció Econòmica, Jordi Joly, i el tinent d'alcalde de Medi Ambient, Eduard Pomar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.