Sant Cugat demana incloure els Túnels de Vallvidrera al futur sistema de vinyeta


  • Comparteix:

Imatge dels Túnels de Vallvidrera / Foto: Túnels de Vallvidrera

Imatge dels Túnels de Vallvidrera / Foto: Túnels de Vallvidrera

Sant Cugat insta el Parlament a suprimir el peatge dels Túnels de Vallvidrera i incloure aquesta via en el futur sistema de vinyeta. Així ho ha aprovat el ple municipal aquest dilluns arran una moció del PP que ha rebut el suport del PDeCAT-Demòcrates, Cs i el PSC. ERC-MES s'ha abstingut i la CUP-PC, ICV-EUiA i el regidor no adscrit han votat en contra.

ESCOLTA-HO

La intenció de la Generalitat és suprimir tots els peatges de Catalunya i instaurar una tarifa plana per a tots els vehicles. El departament de Territori, però, va concretar que la mesura no inclou el peatge dels Túnels de Vallvidrera.

Davant aquesta situació, el ple demana considerar la supressió de la barrera en cas d'implantació del sistema de vinyeta. El portaveu del PP, Àlvaro Benejam, creu que es tracta d'un greuge per a Sant Cugat.

Álvaro Benejam

Volem la inclusió del peatge dels Túnels de Vallvidrera al sistema de vinyeta. Seria un greuge comparatiu no incloure'l.


És un posicionament que ja va fer arribar l'Ajuntament, que va demanar a la Generalitat que els Túnels de Vallvidrera formin part d'aquest sistema. Per això, el PDeCAT-Demòcrates ha donat suport a la moció, com també ho han fet Cs i el PSC. En canvi, ICV-EUiA creu que el peatge és una mesura dissuasòria per al ús de vehicle privat. Una visió compartida pel regidor de la CUP-PC Ignasi Bea, que ha apostat per recuperar la titularitat pública de les barreres.

Ignasi Bea

Volem que els peatges siguin de titularitat pública i repercuteixin a la societat.


La petició es farà arribar al Parlament perquè el grup de treball de reordenació de peatges ho consideri.








  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.