El govern vol mantenir la congelació de la càrrega fiscal i més bonificacions en accés a habitatge


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa de les ordenances i els pressupostos per al 2018

Moment de la roda de premsa de les ordenances i els pressupostos per al 2018

L'avantprojecte de les ordenances fiscals per al 2018, presentat per l'equip de govern del PDeCAT-Demòcrates i el PSC, manté la congelació dels impostos, taxes i preus públics dels darrers exercicis amb 'un marcat caràcter social'. L'Ajuntament preveu destinar 2'4 milions en bonificacions i ajudes per pagar l'IBI. Una de les novetats de l'esborrany, que anirà al ple d'octubre, són noves bonificacions en les ordenances fiscals amb l'objectiu de facilitar l'accés a l'habitatge i la construcció de pisos de protecció oficial.



A banda de congelar també les plusvàlues, els pares de família nombrosa divorciats amb custòdia compartida podran gaudir, tots dos, de la bonificació de l'IBI corresponent. Pel que fa als propietaris que lloguin un pis a través de la borsa d'habitatge social de Promusa obtindran cada any una bonificació del 50% per pagar l'IBI, quan abans només era el primer any. L'Ajuntament també vol bonificar en un 95% l'impost de construccions a les empreses que construcció habitatge públic en règim de lloguer.

També és manté la tarifació social introduïda en ensenyament, amb bonificacions de fins al 70% a les escoles bressol, el 50% a l'Escola d'Art i del 32% a l'Escola de Música i el Conservatori. També es consolida la tarifació en funció de la renda en l'oferta escolar esportiva.

En l'àmbit econòmic, l'esborrany del document inclou mantenir els ajuts a les empreses per a la contractació de treballadors en atur i bonificar entre un 10 i un 50% la taxa d'obertura de negoci que generi nous llocs de treball. El govern també ha anunciat la creació d'una zona verda en barris com l'Eixample Sud.

Preguntat sobre la targeta ciutadana amb noves línies d'ajuts socials, compromesa als últims comptes, Calvet ha afirmat que el fet que no existeixi físicament no significa que les seves directrius no estiguin previstes per l'equip de govern.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.