SCE i el CCN assenyalen que la marxa de Banc Sabadell no posa en perill l'activitat a Sant Cugat

Les oficines de Banc Sabadell a Sant Cugat / Foto: Banc Sabadell

Economia

Publicat el 6/oct/17 per A Prat / S Morales

Sant Cugat Empresarial (SCE) i el Cercle Català de Negocis (CCN) treuen importància al trasllat de la seu social de Banc Sabadell a Alacant i assegura que es tracta només d'una 'mesura de seguretat' davant la incertesa política. El president de SCE, Joan Franquesa, ha assegurat a Cugat.cat que les oficines de Sant Cugat no patiran cap canvi amb aquest moviment del banc i que es tracta d'una mesura que es pot revertir fàcilment quan es calmi la situació.

Franquesa ha explicat que, tot i que no és una notícia agradable, no és una deslocalització i que aquesta mesura no té impacte fiscal ni comporta cap desinversió. Franquesa ha afegit que l'activitat del banc es mantindrà a les seves seus operatives, com la de Sant Cugat.

Joan Franquesa

És un acte provisional de seguretat, no vol dir que deixi de ser català o que puguin tornar a portar la seu a Catalunya en funció del que succeixi.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons Franquesa, la raó del canvi és 'no sortir del marc de seguretat jurídica que li dóna el Banc Central Europeu'. Es tracta d'una crida a la tranquil·litat a la qual s'ha sumat el Cercle Català de Negocis (CCN), amb seu a Sant Cugat. El president de l'associació, Albert Pont, ha anat més enllà i ha assegurat que, en cas de declarar-se la independència, les empreses que no tenen delegació a Catalunya l'acabarien instal·lant per poder mantenir el mercat. Són declaracions a Cugat.cat

Albert Pont

Hi ha milers d'empreses espanyoles que operen a Catalunya sense tenir presència física. Després de la independència hauran d'obrir delegacions o sucursals.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha assegurat a través de les xarxes socials que Banc Sabadell continua invertint i ampliant les instal·lacions de Sant Cugat.

El govern espanyol ha aprovat un decret per facilitar el canvi de seu de les empreses fora de Catalunya. El ministre d'Economia, Indústria i Competitivitat, Luis de Guindos, ha explicat aquest divendres que la decisió del canvi de seu recaurà sobre el consell d'administració, excepte quan els estatuts d'una empresa 'disposin expressament que l'òrgan d'administració no té aquesta competència'.