El trasllat del Banc Sabadell 'conté la fuga de dipòsits' però els 'riscos' persisteixen, segons Moody's


  • Comparteix:

Banc Sabadell té la seu operativa a Sant Cugat

Banc Sabadell té la seu operativa a Sant Cugat

El trasllat de seu social del Banc de Sabadell a Alacant ha aconseguit 'contenir la marxa de dipòsits' i 'relaxar la pressió sobre la liquiditat', però 'l'exposició als riscos de Catalunya persisteix'. És el que considera l'agència Moody's, que ha situat en la mateixa línia a CaixaBank en un informe publicat aquest dijous. L'agència creditícia apunta que la tensió política és 'negativa' per al crèdit de tots dos bancs, ja que podria portar a la 'volatilitat' del seu finançament i activitat empresarial.

Moody's assenyala que els dos bancs catalans van patir fuga de dipòsits a l'octubre, si bé aquesta tendència ja s'hauria aturat. L'informe remarca que CaixaBank va començar aquest període d''inestabilitat política' amb una 'posició sòlida de liquiditat', però va patir el que el mateix banc va descriure com una fuga 'modesta' de dipòsits que va aturar-se una vegada va traslladar la seu social a València. De manera similar, resa l'informe, el Banc Sabadell va experimentar una fuga 'limitada' de dipòsits a principis d'octubre que va aturar-se quan el banc es va domiciliar a Alacant. Des d'aleshores els fluxos de dipòsits han tornat a ser positius, segons l'entitat financera.

Moody's assenyala que tenir la seu social fora de Catalunya garanteix als dos bancs mantenir-se dins l'Eurozona i sota el paraigües del BCE encara que es declarés la independència a Catalunya.

L'informe també subratlla que tots els bancs espanyols estan exposats al 'risc' en algun grau, ja que tots tenen negoci a Catalunya. En aquest sentit, apunta el text de l'agència creditícia, el Banc Sabadell és el que té un percentatge de negoci més alt a Catalunya, un 26%, seguit de Caixabank (22%) i el BBVA (20%). Si es tenen en compte no les entitats per si soles sinó el grup del qual formen part, l'exposició a Catalunya és menor del 20% en tots els casos, fet que 'reflecteix la diversificació internacional de CaixaBank i Banc Sabadell'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.