Una empresa santcugatenca desenvolupa un sistema intel·ligent de manteniment virtual de climatització


  • Comparteix:

Maria Romero és la gerent d'Indoorclima / Foto: Indoorclima

Maria Romero és la gerent d'Indoorclima / Foto: Indoorclima

L'empresa santcugatenca Indoorclima ha desenvolupat una plataforma intel·ligent, anomenada SGClima, per fer el manteniment virtual dels aparells de climatització de les empreses. Nascuda el 2012, actualment factura mig milió d'euros i espera, d'aquí quatre anys, acostar-se als 10 milions gràcies a la seva proposta de vigilància remota dels sistemes. Mitjançant algorismes intel·ligents, la plataforma és capaç de detectar avaries amb precisió i solucionar-ne algunes per evitar sobrecostos energètics.

L'empresa calcula que pot oferir un estalvi d'un 15% en costos de climatització i fins a un 50% en les despeses de manteniment als seus clients, ara mateix una setantena. Les oficines estan situades al Sant Cugat Business Park i actualment hi treballen set persones, tot i que l'empresa està buscant enginyers per poder-la ampliar. La gerent, Maria Romero ha explicat a Cugat.cat que la plataforma no és només una eina de monitorització.

Maria Romero

Controlem tot el cicle frigorífic. El sistema, a més de monitoritzar, també actua. Si veiem que el rendiment se'n va per la raó que sigui, la plataforma pot reparametritzar la instal·lació.


Romero ha detallat també que el sistema permet detectar incidències, classificar-les i calcular el sobrecost energètic que provoquen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.