La junta directiva de Foment del Treball acorda expulsar la Cecot durant el 2018


  • Comparteix:

Cecot té la seu a Terrassa / Foto: Commons

Cecot té la seu a Terrassa / Foto: Commons

La junta directiva de Foment del Treball ha acordat aquest dilluns expulsar la vallesana Cecot fins a finals de 2018, quan acaba el mandat de l'actual president de la confederació, Joaquim Gay de Montellà. La terrassenca tenia un expedient d'expulsió per saltar-se les seves competències en transgredir el seu àmbit territorial. Abans que es faci efectiva la baixa temporal, l'assemblea general de Foment -amb uns 600 representants- haurà d'avalar la decisió de la junta.

Per 26 vots a favor, 12 en contra i vuit abstencions, l'òrgan de govern de la principal patronal catalana ha decidit donar de baixa temporalment la Cecot com a membre de la institució.

La junta de la confederació va acordar a l'anterior reunió ordinària obrir un expedient d'expulsió contra Cecot a la qual demanava que justifiqués l'actuació de 2017. Segons Foment, hauria vulnerat les normes de funcionament de l'àmbit territorial. Un exemple era enviar una carta al ministre d'Economia espanyol, Luis de Guindos, en què criticava el decret llei que facilitava el trasllat de seu social d'empreses després de l'1-O o la participació de Cecot en la Taula per la Democràcia.

Al desembre de 2016, Gay de Montellà ja va proposar la suspensió temporal -també d'un any- de Cecot al sí de la patronal, una decisió que finalment es va evitar amb un acord entre Cecot i Foment ara fa un any, en el qual la patronal vallesana es comprometia a respectar l’abast territorial.

Tensions entre directives
També són conegudes les divergències polítiques entre directives. El president de Cecot, Antoni Abad, és favorable al dret a decidir, mentre que el de Foment està més en línia amb el govern espanyol. A banda, Abad havia manifestat la intenció de presentar-se a les properes eleccions de Foment per substituir Gay de Montellà, a finals d'aquest 2018.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.