Multa de Competència de 15,5 milions a Banc Sabadell per concertar 'swaps'


  • Comparteix:

Banc Sabadell té seu operativa a Sant Cugat / Foto: Banc Sabadell

Banc Sabadell té seu operativa a Sant Cugat / Foto: Banc Sabadell

La Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) ha imposat a Banc Sabadell, amb seu operativa a Sant Cugat, una multa de 15,5 milions d'euros per oferir derivats de tipus d'interès en condicions diferents a les pactades amb els clients, en les quals s'especificava que les contractarien en 'condicions de mercat'. Tal com informa EuropaPress, la CNMC explica que aquests derivats, coneguts com a 'swaps', s'utilitzaven com a instruments de cobertura de risc de tipus d'interès associat a crèdits sindicats per al finançament de projectes. La comissió també ha multat el Santander (23,9 milions), CaixaBank (31,8) i BBVA (19,8).

Les entitats es posaven d'acord abans de realitzar l'oferta al client per fixar unes condicions allunyades de les que s'havien compromés a proporcionar, donant la imatge que cadascuna consultava les condicions de mercat. La decisió de la CNMC no es pot recórrer per la via administrativa, però es pot interposar un contenciós-administratiu a l'Audiència Nacional (AN).


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.