El creixement del PIB del Vallés queda per sota del promig de Catalunya


  • Comparteix:

La crisi del sector tèxtil i la mala temporada agrària han provocat, segons l'Anuari econòmic comarcal que edita la Caixa Catalunya, que 7 comarques catalanes hagin registrat el 2003 creixements econòmics negatius. Encara que el Vallès Occidental no està entre les comarques que perden pes, el seu creixement no va arribar l'any passat a la mitjana de Catalunya.

L'informe reflexa que són les comarques de muntanya, amb un 3,47%, les que lideren el creixement de Catalunya, impulsades pel dinamisme de la construcció i de l'activitat industrial. En canvi, les comarques centrals com les Terres de l'Ebre, concentren els pitjors registres, on es destaca sobretot la Ribera de l'Ebre.

L'eix metropolità de Barcelona ha vist frenat el seu valor afegit amb un 1,73% del PIB. Pel que fa a la comarca del Vallès Occidental, aquesta dada no arriba ni a la mitjana de Catalunya, amb l'1.48%, conseqüència de la moderació en l'activitat industrial.

Amb tots aquests resultats, s'ha obert considerablement una escletxa entre les comarques més dinàmiques i les que ho són menys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.