El Protocol de Kioto afecta ja a dues empreses de la nostra ciutat


  • Comparteix:

Dues empreses de Sant Cugat estan afectades per la directiva europea que obliga a limitar les emissions contaminants, en compliment del Protocol de Kioto. El sector energètic i les empreses que fabriquen ceràmica i paper són les més afectades pel Pla Nacional d'Assignació d'Emissions, que estableix quines companyies veuran limitades, a partir del gener, les emissions de diòxid de carboni.

Subministros Cerámicos del Vallès i la paperera Toden, amb seu a Sant Cugat, són les dues empreses de la nostra ciutat que hauran de limitar a partir del gener les seves emissions de diòxid de carboni. A tot Catalunya, hi ha 158 fàbriques afectades per aquest procés, que pretén donar compliment a una directiva europea per ajustar-se al Protocol de Kioto.

Catalunya és una de les comunitats autònomes de l'Estat més afectades per la nova regulació mediambiental, ja que compta amb un elevat nombre de plantes de cogeneració i d'indústries papereres i productores de ceràmica. Aquests són, precisament, els dos sectors inclosos en el Pla Nacional d'Assignació d'Emissions, impulsat pel Ministeri de Medi Ambient, que obliga a les empreses a sol·licitar drets d'emissió de gasos contaminants.

El passat 30 de setembre va véncer el termini per presentar les sol·licituds d'emissió a la Generalitat i al Ministeri de Medi Ambient. Està previst que en les properes setmanes, el Ministeri doni a conèixer els drets d'emissió de diòxid de carboni que es concedeixen a cada instal·lació.

De tota manera, l'1 de gener del 2005 es posarà en marxa una borsa europea per a la compravenda de drets d'emissió, per tal que cada empresa pugui ajustar les seves necessitats de contaminació a la quantitat assignada pel Pla Nacional.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.