El WiP Congres posa sobre la taula l'emprenedoria 'en femení' per 'fer volar' les dones emprenedores


Temes relacionats

Sant Cugat acollirà el primer congrés de dones emprenedores de Catalunya (12/feb/18)

Neix la Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat ( 9/mar/16)


  • Comparteix:

El WiP Congres, el primer congrés per a dones emprenedores, ha tractat aquest dimarts al Teatre-Auditori l'emprenedoria, la innovació i la creativitat en els negocis des d'una perspectiva de 'lideratge femení'. La Xarxa de Dones Emprenedores de Sant Cugat (XDESC) ha organitzat aquest esdeveniment, que ha comptat amb ponències de l'impulsora de la Fundació Rosa Oriol Sor Lucía Caram, l'economista Miquel Huguet, la professora de tarot i astrologia Maria del Mar Tort i el formador Víctor Küppers, i amb el patrocini principal de Caixabank i el suport de l'Ajuntament.

'Volar' com a sinònim de llançar-se a emprendre. Amb aquesta analogia ha començat el WiP Congres, que té l'objectiu d'ajudar aquelles dones que vulguin emprendre negocis nous o innovar en els que ja tenen. Ho explica la vicepresidenta de la XDESC, Marta Fàbregas.

Marta Fàbregas

Esperem que sigui un punt de partida cap a un emprendre en femení, que les dones trobem la nostra forma d'emprendre, que passa per la col·laboració, la cooperació i la complementarietat.


Després de dos anys des de la seva creació, la XDESC ha volgut 'pensar en gran' per fer que Sant Cugat sigui 'referent' pel que fa a les dones emprenedores, com afegeix Fàbregas.

Marta Fàbregas

Aquest any vam pensar en gran i ens feia especialment il·lusió fer un congrés de dones emprenedores a Sant Cugat,que esperem que acabi sent un punt neuràlgic de dones i emprenedoria.


L'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat la importància de 'feminitzar' sectors 'tradicionalment masculins' com els negocis i la política.

Mercè Conesa

Tinc consciència des de molt jove de la necessitat de feminitzar el món en tots els seus aspectes. El meu objectiu, sobretot, va ser feminitzar la política, hi he pogut aportar des de la meva perspectiva de dona.


Una de les ponències destacades ha estat la de Sor Lucía Caram, que ha parlat del projecte de la Fundació Rosa Oriol. Caram ha parlat sobre la importància de confiar en les iniciatives que es volen promocionar.

Sor Lucía Caram

Si tirem endavant una idea de la qual no estem convençuts, fracassarem. Només quan estimem de veritat som creatius.


El congrés s'ha allargat durant tot el dia amb diverses ponències sobre innovació, emprenedoria i lideratge, a més de taules rodones i moments per 'fer xarxa' i cooperar entre emprenedores.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.