Sant Cugat es dota d'un pla director per impulsar l'economia social


  • Comparteix:

Moment de la roda de premsa / Foto: Localpres

Moment de la roda de premsa / Foto: Localpres

L'Ajuntament ha creat un pla director per fomentar l'economia social a Sant Cugat. El document recull les iniciatives i recursos de la ciutat amb l'objectiu de fomentar noves sinergies i impulsar aquest tipus d'economia. El projecte s'ha concebut com una eina transversal per respondre als reptes i les prioritats estratègiques del municipi.

El Pla Director de l'Economia Social que abasta fins al 2020 s'ha dissenyat amb un procés participatiu amb els agents i les particularitats de cada barri. El text planteja fins a 15 accions prioritàries agrupades en sis línies estratègiques.

- Donar visibilitat als valors i l'impacte social de l'economia social.
- Fomentar la cooperació de les organitzacions d'aquest tipus d'economia i dels agents externs.
- Incentivar la contractació d'economia social al sector públic, l'empresarial i entre la ciutadania.
- Donar eines i recursos i canalitzar els existents per a la professionalització del sector.
- Augmentar i adequar el finançament a les necessitats de l'economia social.
- Promoure la creació de noves organitzacions de l'economia social i l'atracció i la retenció de les que ja existeixen.

La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Joana Barbany, ha agraït als agents de la ciutat la seva col·laboració en l'elaboració en el pla i ha explicat la voluntat d'aquesta nova eina.

Joana Barbany

És intentar concebre una eina transversal que doni compliment als reptes i prioritats estratègics de la ciutat en matèria d'economia social i cooperativa.


La directora de Promoció Econòmica, Susana Tintoré, ha explicat que es tracta d'un document obert als canvis i ha encoratjat els actors implicats a proposar canvis i millores si ho consideren necessari.

Susana Tintoré

Aquest no és un pla director definitiu, absolut i que no es pot canviar res. És un fil conductor, una guia, perquè nosaltres ens comprometem a fer-ho i a implementar-ho.


El procés d'elaboració ha tingut el suport de les principals organitzacions que donen suport local a aquest moviment com la Xarxa d'Economia Social i Solidària, els Ateneus Cooperatius, la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya, la Xarxa d'Innovació Social del Vallès i Cal Temerari.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.