Comerciants i clients valoren l'any d'aplicació de la llei que obliga a pagar les bosses de plàstic

Economia

Publicat el 4/abr/18 per Oriol Petit

Un any després de l'entrada en vigor de la llei que obliga tots els comerços a fer pagar les bosses de plàstic, els comerciants de Sant Cugat confirmen la reducció del consum de bosses i expliquen que els clients han buscat majoritàriament alternatives per no haver de pagar-les. Les impressions recollides per Cugat.cat constaten que s'ha avançat en l'objectiu de la conscienciació mediambiental, i neguen que l'aplicació de la nova normativa hagi originat cap tipus de conflicte més enllà d'algunes queixes puntuals.

Carla Capel, de Don Dino, Pau López, de SuperVerd, i Montse Pellicer, de Juguettos, exposen com els ha afectat la prohibició de regalar bosses de plàstic.

Comerciants

Hi ha gent que ha pagat les bosses encantada, i gent que li ha costat una mica més. / Hi ha gent que es queixa que es venguin bosses de plàstic i no de paper. / S'ha notat molt, o s'ho enduen a la mà o ja porten la bossa de casa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els clients, ja sigui des de la resignació o des de la convicció ecològica, s'han adaptat a la normativa i han buscat alternatives.

Clients

M'enduc el carro perquè és més fàcil, no portes pes i no et calen bosses de plàstic. / M'agrada reciclar i sempre porto bosses a la butxaca. No entenc que la llei està pensada per evitar la contaminació però si pagues pots contaminar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Les bosses de plàstic consumeixen recursos en la fase de producció i tenen impacte en el medi ambient, sobretot amb greus conseqüències per als ecosistemes marins. La seva lleugeresa fa que el vent les transporti fàcilment, poden ser consumides pels animals i obstruir canonades i conductes.