Grifols compra la major xarxa privada de centres de donació de sang d'Alemanya per 220 milions

La seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: ACN

Economia

Publicat el 5/abr/18 per Acn

Grifols ha tancat un acord amb Aton per adquirir el 100% del capital de la companyia alemanya Haema AG per 220 milions d'euros, lliures de deute, segons ha informat aquest dimarts la multinacional catalana amb seu a Sant Cugat a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV). Fundada el 1993, Haema disposa de la major xarxa privada de centres de donació de sang d'Alemanya i amb el servei privat de transfusions més gran del país germànic.

L'acord de compra inclou el negoci d'Haema, 35 centres de donació en nou dels estats federats i tres més en procés de construcció, un edifici de 24.000 metres quadrats que acull la seu central a Leipzig i un laboratori central a Berlín. La companyia alemanya compta amb uns 1.100 treballadors. Segons Grífols, l'adquisició s'ha finançat amb recursos propis, sense emetre deute, i està en consonància amb el pla estratègic de la multinacional catalana per seguir 'augmentant i diversificant' la xarxa global de centres de donació de plasma.

Amb aquesta adquisició, Grifols ja s'ha convertit en la companyia líder en centres de plasma amb també 190 centres donació als Estats Units. La multinacional detalla que tots els centres de donació d'Haema compleixen amb els 'estrictes criteris' que estableixen les autoritats sanitàries i que l'any 2017 van obtenir vora 800.000 litres de plasma de prop d'1 milió de donacions. L'operació de compra, que ha comptat amb l'assessorament legal del bufet Osborne Clarke, està encara pendent del compliment de determinades condicions per part d'ambdues companyies i de l'autorització de les autoritats de defensa de la competència d'Alemanya.