L'intercanviador a Vullpalleres, pendent que FGC obtingui el servei de rodalies de Renfe


  • Comparteix:

Joaquim Nadal ha visitat diverses estacions de FGC

Joaquim Nadal ha visitat diverses estacions de FGC

La Generalitat condiciona la construcció de l'intercanviador a Vullpalleres a la consecució de la gestió compartida amb Ferrocarrils del servei de Rodalies de Renfe. El conseller de Política Territorial i Obres Públiques s'ha mostrat confiat en una 'aventura' amb l'Estat per aconseguir- en el termini d'un parell de mesos- l'operador conjunt del servei de rodalies a Catalunya.

L'intercanviador que ha de connectar la línia dels Ferrocarrils de la Generalitat a Sant Cugat i la futura -i reiteradament postergada- línia de passatgers de RENFE, penja de la consecució per part de la Generalitat de l'operador del servei de Rodalies.

El conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal, ha afirmat que l'intercanviador serà possible quan d'aquí a uns mesos el govern espanyol aprovi la Llei Ferroviària que permeti la liberalització del sistema ferroviàri. Serà llavors, diu, quan Generalitat i Estat faran una operació conjunta per tenir el servei de Rodalies i tirar endavant projectes conjunts com l'intercanviador. Ho ha explicat el president dels FGC, Joan Torres:

Joan Torres

Estem pendents que surti la Llei Ferroviària. Llavors ho podrem tirar endavant. L'ajuntament ha de col·laborar.


Abans, però, caldria posar en funcionament la línia de Renfe a Coll Favà que continua aturada 'sine die'. Recordem que l'intercanviador faria possible que els usuaris dels FGC - es calcula que uns 15.000 - poguessin canviar de línia. El projecte - contemplat en el Pla d'Infraestructures fins el 2010- té un pressupost de 40 milions d'euros.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.