El 44% dels beneficiaris dels plans d'ocupació municipal tornen després al mercat laboral


Temes relacionats

El Pla d'Ocupació fins al 2019 continua amb plans de contractació i ajuts a les empreses amb subvencions ( 7/jun/17)


  • Comparteix:

Els plans han donat feina a perfils de brigada d'obres / Foto: Web Ajuntament

Els plans han donat feina a perfils de brigada d'obres / Foto: Web Ajuntament

275 persones en situació d'atur s'han beneficiat, des de 2015, dels plans d'ocupació municipals i un 44% d'elles s'han reincorporat al mercat laboral. Una dada que s'ha conegut aquest dimarts amb motiu de la recepció que l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha fet a les 40 persones que han entrat recentment a un d'aquests plans. Un instrument, actiu a Sant Cugat des de fa més de 20 anys, que vol donar suport als col·lectius més vulnerables.

Un sector que el consistori té detectat sobretot a la franja de majors de 45 anys, tot i que els perfils han anat variant. Els plans han donat feina a perfils de brigada d'obres, de jardineria, administratius i tècnics de diferents especialitats.

L'alcaldessa ha dit que 'és fonamental incidir i minimitzar al màxim les dificultats i els plans d'ocupació han demostrat ser una bona eina'. La tinenta d'alcalde d'Ocupació, Joana Barbany, ha remarcat que 'el principal objectiu és que aquests plans esdevinguin el motor de canvi de l'ocupació de les persones participants'.

Millores en les condicions laborals
El consistori ha posat de relleu que en les darreres convocatòries dels plans s'han introduït millores com l'ampliació de la durada del contracte de sis mesos a un any i 18 mesos, així com augments salarials progressius fins l'arribada del salari mínim de referència 1.100 euros.

Altres implementacions han estat la formació específica i l'equiparació de vacances, permisos i conciliacions amb les condicions dels treballadors de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.