Banc Sabadell tanca el primer trimestre amb 259 milions de guanys, un 33% més que el 2017


  • Comparteix:

Seu de Banc Sabadell a Sant Cugat / Foto: Banc Sabadell

Seu de Banc Sabadell a Sant Cugat / Foto: Banc Sabadell

Banc Sabadell ha guanyat 259,3 milions d'euros el primer trimestre d'aquest any, cosa que suposa el 32,7% més que el mateix període del 2017. El banc arriba aquest resultat després d'un bon comportament del marge d'interessos que se situa en 911,5 milions d'euros, amb una millora de l'1,9% en relació amb al març del 2017, el 2,8% més a tipus de canvi constant, i després de destinar 244,8 milions d'euros a dotacions per insolvències, el 51,8% menys que el primer trimestre de l'any passat.

Les despeses d'explotació pugen fins als 752,9 milions d'euros, fet que suposa el 12,7% més que fa un any. Aquest fort increment de les despeses s'explica pels costos relacionats amb la migració tecnològica de la filial britànica TSB, que per sí sola arrossega un cost extraordinari de 77 milions d'euros. Sense tenir en compte els costos no recurrents, les despeses d'explotació haguessin crescut l'1,5%.

El marge d'interessos s'ha situat en 911,5 milions d'euros, l'1,9% més que l'any passat, el 2,8% a tipus de canvi constants. El marge brut s'enfila fins els 1.455,1 milions d'euros, el 5,8% menys i el 5,3% a tipus de canvi constant. El marge brut cau entre d'altres factors pels resultats de les operacions financeres que en el trimestre suposen uns ingressos de 222,5 milions d'euros, el 36,8% menys.

En el primer trimestre el banc ha registrat una taxa de morositat del 5,14%, per sota de la taxa proforma que va registrar el passat trimestre del 5,32%.

La cartera d'actius problemàtics segueix la seva tendència a la baixa i en els últims 12 mesos la reducció ha estat de 3.189 milions d'euros, dels quals 251 milions el primer trimestre.

La solvència de l'entitat, en termes de Common Equity Tier 1 (CET1) 'fully loaded' s'ha situat en una taxa del 12% a 31 de març.

El crèdit viu ha crescut un 3,6% en termes anuals i el 0,4% en taxa trimestral, impulsat pel bon comportament del mercat de pimes i la nova producció d'hipoteques.

Els recursos de clients augmenten el 4,9% amb forts creixements del comptes a la vista, 3% en taxa anual, i dels recursos fora de balanç com el fons d'inversió, que creixen un 17,4% en relació amb el primer trimestre del 2017.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.