L'IBI s'incrementarà 'moderadament' a Sant Cugat els proper dos anys


  • Comparteix:

De cara al 2006, es preveu rebaixar el tipus impositiu per minimitzar les conseqüències de la revisió del valor cadastral

De cara al 2006, es preveu rebaixar el tipus impositiu per minimitzar les conseqüències de la revisió del valor cadastral

L'Impost de Béns Immobles (IBI) s'incrementarà 'moderadament' els propers dos anys. Tot i que l'any vinent hi haurà un increment del tipus impostiu, el tinent d'alcalde d'Economia i Hisenda ja ha avançat que, per al 2006, aquest tipus es baixarà per evitar que la revisió del valor cadastral prevista per aquelles dates suposi un cop important per a les butxaques dels ciutadans.

Els ciutadans de Sant Cugat hauran de pagar durant els propers dos anys un IBI una mica més alt. Així ho ha avançat el tinent d'alcalde de Promoció Econòmica i Hisenda, Jordi Joly, que tot i no concretar quin serà aquest increment, ha assegurat que serà moderat.

L'objectiu d'aquesta mesura és estabilitzar la situació impositiva abans de la revisió cadastral que es farà l'any 2006 a tots els municipis de l'àrea metropolitana, i que a Sant Cugat pot tenir importants repercussions ja que el cadastre actual del municipi és de l'any 1995.

Per aconseguir que aquesta repercussió sigui la mínima possible, l'equip de govern preveu incrementar el tipus impostiu aquest any 2005, i baixar-lo de cara al 2006. Escoltem Jordi Joly.

Jordi Joly

Entenem que en qüestions com l'IBI han de ser conceptes moderats, i això farem pel 2005, per estabilitzar la situació abans d'aquesta revisió cadastral del 2006.


I és que, tot i que l'estimació inicial feta per l'equip de govern és que el valor cadastral es multipliqui per tres a partir de la revisió del 2006, Joly ha assegurat que això no vol dir necessàriament que s'hagin d'incrementar en la mateixa mesura els impostos ja que també hi ha l'opció de baixar el tipus impositiu.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.