Grifols referma la decisió de mantenir la seu social a Catalunya després de l'1-O

La direcció de l'empresa seguirà apostant pel mercat xinès i pel retorn de l'aigua de Vilajuïga


  • Comparteix:

La junta ha tingut lloc aquest divendres / Foto: ACN

La junta ha tingut lloc aquest divendres / Foto: ACN

El conseller delegat de Grifols Raimon Grífols Roura ha defensat aquest divendres la decisió de mantenir la seu social a Catalunya després de l'1-O. Grífols ha argumentat, en una trobada amb mitjans després de la junta d'accionistes de la companyia celebrada a Sant Cugat, que no van veure 'cap' motiu per traslladar la seu fora del Principat. La farmacèutica va ser l'única empresa catalana de l'Íbex 35 que no la va moure com a conseqüència de la situació política. Tot i això, el conseller delegat de la farmacèutica ha matisat que 'si algun dia hi hagués una circumstància que exigís que marxéssim fora', sí se n'anirien. El destí, ha afirmat, 'segurament' serien els Estats Units, on concentren el 75% de les seves vendes i també de la producció de la farmacèutica.

Mercat estranger
La companyia té la intenció de seguir fent noves adquisicions d'empreses com ha fet en els darrers temps, 'si surten oportunitats'. L'acord al qual va arribar l'empresa a principis de maig amb la xinesa Boya Bio Pharmaceutical per gestionar centres de plasma sanguini respon a 'una diversificació estratègica geogràfica'. És un dels primers contactes amb el mercat xinès de la multinacional, que en canvi té una forta presència als Estats Units. Els responsables de la companyia també han explicat que fins al 2020 no començaran a desenvolupar els usos de la parcel·la que van comprar recentment a Lliçà de Vall.

Vilajuïga
Sobre l'aigua de Vilajuïga, Grifols preveu que torni al mercat 'a partir del setembre'. L'aigua amb gas embotellada es presentarà al públic al juliol, coincidint amb el Festival de Peralada. Grifols ha dissenyat noves ampolles i ha renovat la fàbrica centenària, que tindrà capacitat per a 10 milions de litres. L'extensió de la planta és de de 1.110 metres quadrats, a banda dels 1.027 metres quadrats que té la masia adjacent, on hi haurà un centre corporatiu per a esdeveniments i reunions.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.