Sant Cugat presenta un estudi que conclou que té un IBI per sota d'altres municipis de l'entorn


  • Comparteix:

L'estudi conclou que Vilanova i la Geltrú, Rubí i Barcelona tenen l'IBI més alt de ciutat de mésde 50.000 hab.

L'estudi conclou que Vilanova i la Geltrú, Rubí i Barcelona tenen l'IBI més alt de ciutat de mésde 50.000 hab.

L'ajuntament de Sant Cugat té una pressió fiscal un 40% més baixa sobre l'Impost de Béns Immobles que municipis com ara Rubí o la ciutat de Barcelona. El consistori ha encarregat un estudi que conclou que d'una mostra de 18 municipis de més 50.000 habitants, Sant Cugat ocupà l'onzena posició. L'objectiu del treball és demostrar que l'IBI a la ciutat és baix si es compara amb el nivell fiscal de ciutats de l'entorn.

La vigília del ple que ha de donar el vistiplau a les ordenances fiscals, l'Ajuntament de Sant Cugat ha volgut, amb dades a la mà, trencar el fals mite que Sant Cugat és "una ciutat cara".

Un estudi elaborat per Antoni Mora, professors de la UIC i la UB, fa un càlcul sobre 18 ciutats de més de 50.000 habitants i - prenent com a referència Sant Cugat - fa una comparativa sobre l'impost de Béns Immobles. Tot i que falten alguns municipis, el llistat resultant situa Sant Cugat en
l'onzena posició. Molt per sobre hi ha ciutats com Vilanova i la Geltrú, Rubí, Sabadell i la ciutat de Barcelona. .

Amb aquests resultats, el tinent d'alcalde d'Economia ha volgut demostrar que la pressió fiscal que suporten els santcugatencs 'és baixa' i hi ha un llarg recorregut sobre el tipus impositiu que actualment aplica l'Ajuntament:

Jordi Joly

Ara veieu que qualsevolpersona que digui que Sant Cugat és car és fals. Ciutats com Rubí,amb un altre model tenen IBI méscar.


Aquesta taula comparativa serveix a l'Ajuntament per veure en quina situació es troba la ciutat des del punt de vista impositiu abans de la revisió del cadastre que faran tots els municipis de l'Àrea metropolitana l'any que ve.

De fet, el tinent d'alcalde ja va anunciar una rebaixa del tipus impositiu de cara el 2006 preveient l'augment substancial que patiran els habitatges de Sant Cugat en el seu valor cadastral ja que l'última revisió és de fa 10 anys. L'objectiu és, doncs, baixar el tipus impositiu l'any vinent per
evitar 'un augment excessiu del rebut de l'IBI'. L'autor de l'estudi ha explicat que Sant Cugat pot , sense por, revisar el seu tipus impositiu, vistos els resultats:

Antoni Mora

Ciutats com Barcelona o Badalona tenen l'IBI més alt, molt per sota de Sant Cugat. Així,l'Ajuntament téun llarg recorregut.


Aquest dilluns s'aproven les ordenances fiscals en les quals s'inclourà un augment de l'IBI tot i que des d'Economia no s'ha volgut quantificar a pujada. Això sí s'ha volgut tranquil·litzar els contribuents afirmant que serà 'moderada'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.