El POEC limitarà la instal·lació de bancs i immobiliàries a les plantes baixes dels edificis


  • Comparteix:

L'alcalde anuncia aquesta mesura durant el sopar del 25è aniversari de Sant Cugat Comerç

L'alcalde anuncia aquesta mesura durant el sopar del 25è aniversari de Sant Cugat Comerç

L'Ajuntament limitarà la proliferació de bancs i immobiliàries a les plantes baixes dels edificis amb l'objectiu de potenciar l'expansió comercial. Aquesta és una de les mesures que preveu el Pla d'Ordenació d'Equipaments Comercials (POEC). Així ho ha avançat l'alcalde, Lluis Recoder, durant el sopar de celebració dels 25 anys de Sant Cugat Comerç.

Coincidint amb el sopar anual de Sant Cugat Comerç, l'alcalde ha volgut avançar algunes de les mesures que es contemplen en el Pla d'Ordenació d'Equipaments Comercials que està elaborant el consistori.

La més destacada serà la regulació que eviti la formació de 'zones fredes', que frenen el foment del comerç. Els principals afectats seran els bancs i els APIs, tal i com ha explicat Lluís Recoder.

Lluís Recoder

La primera mesura que neix del POEC és la d'evitar les 'zones fredes' del centre provocades pels bancs i les immobiliàries.


L'alcalde també ha volgut esperonar la inversió del comerç santcugatenc, perquè segons ha avisat si no s'inverteix des de la pròpia ciutat ho acabaran fent des de fora a causa del gran potencial econòmic que té Sant Cugat.

Pel que fa a l'associació de comerciants, que enguany celebra el seu 25è aniversari, aquest sopar ha servit també per tancar una llarga etapa i donar el tret de sortida oficial a la nova Federació de Comerciants, que està a punt de constituir-se. Hores d'ara, només falta que les associacions signi els estatuts. Ho explica Maria Eulàlia Egea, presidenta de Sant Cugat Comerç.

Maria Eulàlia Egea

Estem en un punt que en el que s'han d'acabar els estatuts, signar-los i començar a treballar com a Federació.


Tot i la imminent posada en marxa de la Federació, no totes les associacions que integren en l'actualitat Sant Cugat Comerç hi participaran. Egea però no ho troba un contratemps, ja que creu que s'hi acabaran afegint, i per això explica que s'han redactat uns estatuts oberts que permetin incorporacions posteriors.

Maria Eulàlia Egea

Que jo sàpiga són dos, quan vegin que funciona s'hi afegiran perquè no hi ha res a perdre i sí molt a guanyar.


Al final de l'acte s'han entregat els premis del Concurs de parades i el d'aparadors de Festa Major que han anat a parar als comerços l'Espiga i Ridox, respectivament. També s'ha reconegut la tasca dels comerciants més veterans amb el premi 'Tota una vida dedicada al comerç'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.