Les famílies nombroses amb menys ingressos podran tenir més bonificació en l'IBI


  • Comparteix:

La majoria de taxes i impostos, a excepció de l'IBI, s'incrementaran el 3,9% corresponent a l'IPC interanual a Catalunya

La majoria de taxes i impostos, a excepció de l'IBI, s'incrementaran el 3,9% corresponent a l'IPC interanual a Catalunya

Les famílies nombroses de Sant Cugat continuaran gaudint de bonificacions del 30% de l'IBI, amb la possibilitat d'incrementar aquesta bonificació fins al 90% si els ingressos de la unitat familiar són inferiors al salari mínim interprofessional. Aquesta és una de les novetats de les ordenances fiscals per a l'any vinent, que contemplen un increment per la majoria de taxes i impostos del 3'9% corresponent a l'IPC interanual a Catalunya.

A banda de l'IBI, que s'incrementarà un 7'8% l'any 2005, la majoria de taxes i impostos s'incrementaran a la nostra ciutat un 3,9% de cara a l'any vinent. Així s'ha aprovat durant el ple municipal, tot i els vots en contra dels grups de l'oposició.

Un dels temes centrals del debat han estat però les bonificacions per a les famílies nombroses, que continuaran sent del 30% però amb la possibilitat d'incrementar-les fins al 50'%, el 70% i el 90% per aquelles famílies amb més dificultats econòmiques.

Per al regidor de Sanitat i Serveis Socials, el republicà Enric Tomàs, és important recolzar les famílies nombroses però que encara és més important vetllar per aquelles famílies amb una problemàtica econòmica important.

Enric Tomàs

El que és injustificable és seguir augmentat el suport que puguin estar rebent certes famílies i no tenir present les necessitats d'aquelles famílies que tenen una problemàtica econòmica mot diferent.


La mesura ha estat celebrada per socialistes i ecosocialistes,que ja ho van demanar l'any passat. El regidor del PSC, Pau Calsamíglia, considera que és un pas important.

Pau Calsamíglia

Hem aconseguit bonificacions a les famílies nombroses que tinguin uns ingressos limitats. Crec que és un avenç important.


Des del PP han denunciat però el que consideren una política de l'equip de govern que no té en compte les famílies del municipi. Escoltem el regidor Rafael Enríquez.

Rafael Enríquez

Vostès s'allunyen cada dia més de la defensa de la institució familiar. Creiem que un augment progressiu en aquestes bonificacions anys rera any hagués estat un bon gest.


A banda d'aquesta qüestió, els grups de l'oposició han denunciat la manca de diàleg i participació amb la societat civil i els consells de districte, així com la manca d'informació que, a l'hora de la veritat, s'ha donat als propis grups municipals. Xavier Boix, portaveu d'ICV.

Xavier Boix

Hi ha hagut una manca de participació en el debat sobre els ingressos. No creuen que aquest debat s'hauria de fer també amb agents econòmics i socials i amb els districtes?


Pel que fa a altres taxes que pateixen modificacions, cal remarcar l'increment del 15% en l'Impost de Construcció, Instal·lacions i Obres, l'augment del preu dels guals s'acostarà als 60 eruros/any o l'increment de les bonificacions pels vehicles que funcionin amb energies alternatives, i que passa del 50% al 75%.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.