Formació, innovació i implicació d'universitats i administracions, claus de la indústria 4.0 al Vallès


Temes relacionats

Pas endavant per a la reindustrialització del Vallès Occidental ( 7/jun/18)


  • Comparteix:

Joan Carles Paredes i Joana Barbany han tancat l'acte

Joan Carles Paredes i Joana Barbany han tancat l'acte

La jornada 'Digitalització, Innovació i Coneixement: avançant cap a la indústria 4.0' posa sobre la taula la necessitat que els actors implicats en la indústria del futur col·laborin com més aviat millor per adaptar el sector a les innovacions tecnològiques. Universitats, centres de formació, ciutadania i administracions han participat en aquesta jornada, impulsada per l'Ajuntament en el programa del Pacte de Reindustrialització del Vallès Occidental del Consell Comarcal.

La proposta s'ha centrat en els reptes que suposa la digitalització i la innovació en el teixit productiu i compartir experiències i recursos que han de servir per posar al dia la indústria. El Pacte de Reindustrialització posa l'accent en que centres tecnològics, empreses disruptives i tradicionals i agents d'innovació s'uneixin per convertir el Vallès Occidental en una referència.

La regidora d'Innovació i directora general de Societat Digital de la Generalitat, Joana Barbany, ha assenyalat les línies mestres que han de seguir els agents de cara al futur.

Joana Barbany

Les línies són la formació, la preparació de les empreses per ser disruptives i que universitats i administracions vagin de la mà amb elles.


També ha parlat als micròfons de Cugat.cat la nova regidora de Promoció Econòmica, Sílvia Solanellas, ha explicat que des de l'Ajuntament es vol ajudar les empreses a adaptar-se als reptes que vénen.

Sílvia Solanellas

Des de l'administració pública el que hem de fer és donar suport a les empreses i crear l'ecosistema necessari perquè es desenvolupin. Els hem de proveir del que faci falta, inclosos professionals ben formats.


Una quarantena de persones han participat a la trobada, al Living Lab de la Biblioteca de Volpelleres.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.