Banc Sabadell ven la pràctica totalitat del seu negoci immobiliari per 3.900 milions d'euros


  • Comparteix:

Seu del Banc Sabadell a Sant Cugat / Foto: BS

Seu del Banc Sabadell a Sant Cugat / Foto: BS

Banc Sabadell ha tancat un acord per transmetre la pràctica totalitat de la seva exposició immobiliària a una societat filial del fons Cerberus Capital Management LP, ha comunicat l'entitat presidida per Josep Oliu. La cartera que quedarà fora del balanç del banc una vegada finalitzada l'operació té un valor comptable brut de 9.100 milions d'euros i un valor comptable net valorat en 3.900. L'entitat, amb seu operativa a Sant Cugat, mantindrà el 20% de la propietat dels actius.

L'operació suposa la transmissió de dues carteres d'actius immobiliaris denominades comercialment 'Challenger' i 'Coliseum' a una o diverses societats que s'hauran de constituir i que estaran participades directament o indirectament per Cerberus en un 80% i Banc Sabadell per un 20%. Amb aquesta operació, Banc Sabadell segueix l'estratègia iniciada per altres bancs espanyols com CaixaBank. El Sabadell haurà de destinar 92 milions d'euros en concepte de provisions addicionals.


  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.