Grifols compra 24 centres de plasma per 244 milions d'euros

La multinacional tanca un acord amb la companyia americana Biotest


  • Comparteix:

Seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: Grifols

Seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: Grifols

Grifols compra 24 centres de plasma als Estats Units per 244 milions d'euros. Els centres eren gestionats per Biotest Pharmaceuticals Corp, filial propietat de Biotest US Corporation. L'adquisició ha estat finançada amb recursos propis de la companyia santcugatenca, sense emetre deute, i ha estat autoritzada per les diferents autoritats regulatòries.

Amb aquesta operació, Grifols tindrà 249 centres de donació al món per garantir l'accés a la seva principal matèria prima i disposar de més plasma per obtenir proteïnes amb finalitats terapèutiques. Tots els centres de donació adquirits disposen d'una llicència de l'U.S. Food and Drug Administration (FDA, per les sigles en anglès) i de les autoritats europees.

En l'exercici del 2017 els centres adquirits van obtenir aproximadament 850.000 litres de plasma. L'acord aconseguit inclou també 24 centres de donació, dos centres de plasma en construcció i altres actius, entre els quals destaquen capital circulant per valor d'uns 40 milions de dòlars.

Aquesta adquisició està alineada amb el pla estratègic de Grifols i li permetrà reforçar el seu lideratge global en l'obtenció de plasma augmentant i diversificant la seva xarxa de centres de donació. A més, conjuntament amb el pla de noves inversions de la Divisió Bioscience per al període 2016-2021, dotat amb més de 500 milions d'euros, contribuirà a augmentar la disponibilitat de productes plasmàtics per satisfer la creixent demanda prevista, segons ha apuntat la farmacèutica.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.