Els santcugatencs pagaran el rebut de l'aigua un 5% més car a partir de l'any vinent

Es tracta d'un increment que patiran tots els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona

Economia

Publicat el 5/nov/04 per Mar Castro

El rebut de l'aigua pujarà l'any vinent entorn al 5% en els 23 municipis de l'àrea metropolitana. Entre aquestes ciutats es troba Sant Cugat, on les famílies, per exemple, que tinguin un consum mitjà de 30 metres cúbics trimestrals, rebran els seus rebuts amb un 5,07% més.

Aquesta pujada que suposarà un increment del 5,07% en el rebut de l'aigua, és la causa del programa d'investigacions que Aigües de Barcelona realitzarà en els pròxims 4 anys, per tal de millorar la gestió i la qualitat de l'aigua en els municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Es tracta d'un programa conjunt amb l'Entitat Metropolitana del Medi Ambient, que contempla invertir 150 milions d'euros fins el 2008. El principal objectiu és garantitzar al màxim l'autoabastiment a partir dels recursos hídrics propis.

El programa inclou el compromís d'Agbar d'aplicar una formula tarifària que permeti establir els preus durant els 4 primers anys que dura el pla. Amb tot, els consumidors hauran de pagar de totes maneres l'increment de l'IPC, que es situa en un 3,72%.

A canvi d'aquestes pujades la companyia d'aigües s'ha compromès també a millorar l'eficiència de la xarxa de distribució, i la qualitat de l'aigua, així com el servei d'atenció al client.

Amb tot, però, la suma de totes aquestes pujades són les que permeten calcular que el rebut de l'aigua tindrà aquesta pujada d'una mica més del 5%, en els rebuts que l'any que ve rebran els consumidors sancugatencs. Pel que fa els grans consumidors que superin els 70 metres cúbics trimestrals, veuran penalitzats els seus rebuts amb un increment del 15%.