Sant Cugat marca tendència en l'emprenedoria

Prop de 600 emprenedors han assistit aquest dijous a la 10a Jornada d'Emprenedoria


  • Comparteix:

Les tendències i les claus per emprendre en el món digital han centrat la 10a Jornada d'Emprenedoria, organitzada per la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis de Terrassa i l'Ajuntament de Sant Cugat. Prop de 600 emprenedors han omplert el Teatre-Auditori per compartir idees i experiències, a més d'aprendre cap a on van les tendències amb conferències especialitzades.

Els ponents, coincideixen a aconsellar els emprenedors i empreses que estiguin oberts als canvis i a l'aportació dels més joves per arribar a tots els públics. En la primera de les dues conferències centrals, la psicòloga social i editora de la publicació 'El Caparazón', Dolors Reig ha revisat les noves tendències socials per promocionar i arribar als clients. Reig ha explicat que els joves actuals, l'anomenada 'Generació Z', ha canviat de referents i les claus per 'estar actualitzat' passen per adaptar-se als seus llenguatges.

Més tard, el consultor estratègic de màrqueting i comerç electrònic Juan Carlos Expósito ha repassat casos d'èxit i de fracàs en la transformació digital d'empreses. Expósito ha explicat que les actuals eines tecnològiques permeten, també a les petites empreses, arribar al client de manera global i de diverses formes.

De fet, algunes de les claus són la personalització dels productes i 'estar oberts als canvis', tal com també ha explicat una de les participants al panell empresarial, la codirectora de Font Packaging Group i responsable de comerç electrònic de Kartox, Martina Font.

I tot això amb el suport de les administracions. Tant des de la Diputació de Barcelona com des de la Cambra de Terrassa com l'Ajuntament de Sant Cugat han destacat durant la benvinguda el 'treball en xarxa' per ajudar els emprenedors i les petites empreses a arrencar i a tirar endavant. L'alcaldessa, Carmela Fortuny, ha assegurat que Sant Cugat és 'referent' pel que fa a l'emprenedoria 'orientant els serveis' que ofereix la ciutat a ajudar els emprenedors.

Programa Empenta VIII
Una de les ajudes a les quals dona suport l'Ajuntament és el programa Empenta d'acceleració d''start ups', que arriba a la vuitena edició. Totes les noves empreses que vulguin es poden inscriure fins al 21 de desembre al programa. Les seleccionades tindran un acompanyament gratuït durant un any a EsadeCreapolis, tal com explica la directora de la iniciativa, Clara Ortiz.

La jornada forma part del BeBusiness, una plataforma de l'Ajuntament per promocionar i fomentar l'emprenedoria.










Dolors Reig

La clau és que els joves han canviat, ja no els influeix el mateix que els influïa. Es fien molt més dels seus iguals i de les xarxes socials, els nous espais públics. I sobretot en formats que tenen per habituals, com el vídeo.

Juan Carlos Expósito

Gràcies a la transformació digital, no només les grans empreses, sinó també les petites, tenen la capacitat de fer créixer el seu negoci mitjançant la tecnologia. Hem vist molts casos de restaurants i petits comerços que han de barallar-se contra gegants i ara ho fan amb les mateixes eines.

Martina Font

S'ha d'estar molt connectat amb el que està passant. Estem en una evolució exponencial i canvia tot de manera radical. Hem d'implantar els canvis acompanyada de gent competitiva que els entengui.

Carmela Fortuny

Amb polítiques adreçades al desenvolupament econòmic i a l'especialització en el suport als emprenedors. Això es desenvolupa pensant i orientant els teus serveis i espais per donar aixopluc als somnis laborals.

Clara Ortiz

Poden tenir un any gratuït d'incubació al nostre centre d'EsadeCreapolis. Cada any seleccionem les deu millors 'start ups' de base tecnològica i durant un any els fem píndoles d'informació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.