L'empresa de serveis de cura santcugatenca Yeyehelp es consolida

Dos anys després de néixer a partir de concursos d'emprenedoria, el projecte inicial s'ha transformat i ja és sostenible econòmicament

Yeyehelp té més de 500 cuidadors registrats / Foto: Yeyehelp

Economia

Publicat el 3/feb/19 per Albert Prat

L'empresa santcugatenca Yeyehelp, guanyadora del BeBusiness Sant Cugat fa dos anys, va néixer com una plataforma d'economia col·laborativa centrat en els 'silver surfers', persones de més de 50 anys amb un alt poder adquisitiu i amb capacitat de consum. El pas del temps, però, l'ha acabat centrant en el món de les cures a la gent gran, seguint les necessitats que ha detectat al mercat. Això ha permès al projecte sobreviure i passar de projecte prometedor a empresa sostenible econòmicament i expandir-se per diverses localitats de l'àrea metropolitana.

Escolta-ho

El fundador de Yeyehelp, Carlos Manuel Guamán, ha passat pel 'Sant Cugat a Fons' coincidint amb el primer any de constitució oficial com a empresa. 'Ens hem adonat que a l'economia col·laborativa, que m'encanta, quan la poses en casos reals és força més complicada', ha explicat. Especialment en el sector de les cures, on hi conviuen una part que es troba regulada i treballa legalment i d'altre que ho fa en l'economia submergida. 'Hi ha moltes plataformes que han començat aprofitant aquests petits buits legals, però després han hagut de canviar, ha afegit.

Això sí, d'alguna manera segueixen servint als 'silver surfers', però ara, enlloc de serveis els ofereixen 'temps per a ells' amb l'oferta de cuidadors. Yeyehelp ha servit de moment 122 famílies en més de 12 localitats catalanes i l'objectiu és seguir ampliant serveis en altres poblacions.


DECLARACIONS

Carlos Manuel Guamán

Hi ha moltes empreses que han començat aprofitant els foradets alegals, però després s'han de blindar. Seguim donant solucions als 'silver surfers', però ara els oferim temps.

Your browser doesn’t support HTML5 audio