El PSC denuncia que bona part dels ingressos pel 2005 siguin per mantenir un model de ciutat 'insostenible'

Els socialistes creuen que el pressupost elaborat per l'equip de govern és continuïsta

Economia

Publicat el 19/nov/04 per Mar Castro

El PSC de Sant Cugat ha qualificat els pressupostos municipals per al 2005 de poc novedosos i continuïstes. Els socialistes denuncien que la capacitat d'estalvi és 'quasi nul·la' i que es continua apostant per incrementar la pressió fiscal dels ciutadans per mantenir un model de ciutat que consideren 'insostenible'. El PSC lamenta que bona part dels pressupostos quedarà absorbida només pel manteniment de la ciutat, i no per a noves inversions.

El PSC de Sant Cugat creu que els pressupostos municipals per l'any que ve no representen cap novetat i que són continuïstes. Segons el PSC, el govern es basa en la mateixa política engegada fa dos anys d'incrementar els impostos però que, en contrapartida, no creixen els serveis per millorar la qualitat de vida dels ciutadans sancugatencs.

A més, creuen que és una equivocació que el 10% dels ingressos previstos vagin destinats a pagar l'increment de cost del manteniment de la ciutat. El portaveu municipal del PSC a Sant Cugat, Jordi Menéndez, creu que això hauria de fer reflexionar als ciutadans i al govern, perquè pensa que la ciutat que ha construït CIU és insostenible ja que el creixement de la despesa de manteniment és molt superior al creixement dels ingressos que la mateixa ciutat és capaç de generar amb els impostos propis.

Per a Menéndez, la capacitat d'estalvi del govern és nul·la, i ha afegit que aquest model de ciutat va en detriment d'àrees com l'esport, la cultura o l'educació. L'escoltem.

Jordi Menéndez

Això hauria de fer reflexionar al govern i als ciutadans. La ciutata que ha construït CIU és insostenible fiscalment i el gran perjudicat d'aquesta política pressupostària és l'esport, la cultura i l'educació.


Davant d'això, la venda del patrimoni continua sent una les de les qüestions que més preocupa al Partit Socialista. D'aquesta manera, critiquen que el 52% de les inversions, estan previstes finançar-se amb la venda d'aquest patrimoni. Escoltem Pau Calsamiglia, regidor del PSC a Sant Cugat.

Pau Calsamiglia

Ens preocupa que el 52% de les inversions estan previstes financiar-se a través de la venda de patrimoni. Estem esgotant totes les capacitats de recursos de l'ajuntament i el recorregut fiscal.


És per aquests motius, que els socialistes de Sant Cugat ja han avançat que votaran en contra dels pressupostos pel 2005 en el ple extraordinari previst per dilluns.