El pressupost municipal consolidat per al 2005 ascendeix a 133,5 milions d'euros


  • Comparteix:

L'alcalde assegura que és un pressupost 'realista' i 'inversor', amb un increment de la inversió del 36,5% respecte el 2004

L'alcalde assegura que és un pressupost 'realista' i 'inversor', amb un increment de la inversió del 36,5% respecte el 2004

El pressupost per a l'any 2005, que encara ha de ser debatut pel ple municipal, ascendeix a 133 milions i mig d'euros, entre Ajuntament, organismes autònoms i empreses municipals. Així ho ha explicat l'alcalde, Lluís Recoder, que ha assegurat que l'equip de govern ha elaborat un pressupost 'realista' però també 'inversor', tal i com demostra el fet que hi ha un increment del 36,5% de la inversió respecte el 2004.

L'equip de govern ha presentat ja el pressupost municipal per al 2005, que en principi s'havia d'aprovar aquest dilluns en un ple extraordinari però que finalment ha quedat postposat. En total, el pressupost consolidat, és a dir, Ajuntament, organismes autònoms i empreses municipals, ascendeix a més de 133'5 milions d'euros pel que fa a ingressos i a 132,3 milions en quant a despeses.

Segons ha explicat l'alcalde, aquest pressupost s'ha elaborat en base a uns objectius molt clars: fer un pressupost 'realista' que no contempli més despeses que les que es podran assumir, contenir la despesa ordinària i continuar oferint a la ciutat aquells serveis que necessita. En aquest sentit, l'alcalde ha subratllat l'esforç inversor que es vol fer, amb una inversió prevista de 60 milions d'euros, el que suposa un increment del 36'5% respecte aquest any 2004.

Lluís Recoder

És un pressupost inversor. Estem parlant d'un pressupost total de 133milions d'euros. I 60 milions són s'inversió, per tant quasi la meitat es dediquen a inversions que queden per la ciutat.


Pel que fa a les àrees més afavorides en quant a inversió, Recoder ha explicat que s'ha prioritzat el manteniment de la ciutat, el medi ambient, les polítiques socials i, sobretot, l'habitatge públic. En aquest sentit, entre les principals inversions d'aquests pressupostos destaca l'inici de construcció de 646 habitatges socials a diferents sectors del municipi.

Lluís Recoder

Els àmbits que s'han prioritzat són el manteniment de la ciutat, les polítiques de medi ambient, polítiques de serveis socials i joventut i la inversió en habitatge.


En aquest sentit, algunes de les inversions previstes són per al nou edifici de l'Ajuntament, una nova escola bressol, l'ampliació del Casal de Cultura de Mira-sol, l'hotel d'entitats, la rehabilitació de la masia Torreblanca i de Can Quitèria, la finalització del pla de vianantització o l'ampliació del carril bici, entre d'altres. Des de l'equip de govern també s'ha volgut remarcar l'esforç que es fa en els districtes, amb un 35% de la despesa ordinària total.

Tot això es fa, ha recordat l'alcalde, en un marc econòmic complicat on els ajuntaments viuen una situació d'estrangulament financer important.

Pel que fa a les fonts de finançament de les inversions, destaquen els recursos propis resultants dels impostos, els crèdits, les subvencions i la venda de patrimoni, que segons s'ha remarcat suposa només un 13'9% del total.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.