Empresaris locals impulsen una llista independentista en les primeres eleccions de la Cambra de Terrassa

La candidatura 'Eina de país', impulsada per l'ANC i el Cercle Català de Negocis, té 21 membres, nou d'ells de Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge dels candidats santcugatencs / Foto: Cugat.cat

Imatge dels candidats santcugatencs / Foto: Cugat.cat

L'ANC i el Cercle Català de Negocis (CCN) impulsen una candidatura independentista per 'activar', 'transformar' i fer 'més democràtica i transparent' la Cambra de Comerç de Terrassa. Una iniciativa que també s'està donant a altres demarcacions del país amb motiu dels comicis camerals del 8 de maig . Amb el nom 'La Cambra de Terrassa: eina de país', autònoms i petits empresaris, amb nou representants santcugatencs, es presenten a uns comicis que se celebraran per primera vegada en la història de l'ens cameral terrassenc en haver-hi més d'una candidatura. L'objectiu és 'tenir veu' en un ens 'opac' que no treballa, assegura, pels interessos del teixit industrial i empresarial del territori, sinó per a les d'oligarquies.

Fins aquest any no s'havien fet eleccions perquè només es presentava un candidat de cada sector. Enguany, en 12 dels 16 grups s'han presentat més candidats que els 30 llocs hi ha al ple i, per tant, s'obren les votacions, que tindran lloc entre el 2 i 7 de maig de forma telemàtica i presencialment el 8 de maig. La Cambra de Comerç de Terrassa, amb delegació a Sant Cugat, és la més antiga del país.

Als comicis cada empresa o autònom, sigui quina sigui la seva facturació, té un vot per a un candidat del seu sector. La candidatura impulsada per l'ANC i el CCN té 21 candidats, nou dels quals santcugatencs, per als 30 llocs del ple de la cambra vallesana i el cens el formen més de 37.000 empreses, cooperatives i autònoms. A banda de la representació local, la llista té presència de Terrassa (7 membres), Castellbisbal (2), Matadepera (2) i Olesa de Montserrat (1). La intenció, segons ha explicat el membre de la junta d'Òmnium Sant Cugat i candidat, Manel Garriga, és representar tots els empresaris de l'àmbit territorial.

En el mateix sentit s'ha expressat una altra de les candidates, Sun Rius, que ha assegurat que la seva experiència com a petits emprenedors pot ajudar al desenvolupament de la comarca i del país i 'projectar' i 'enlairar' la Cambra i 'no deixar que s'adormi'.

El coordinador de l'ANC a Sant Cugat i també candidat, Xavier Palet, ha explicat que la intenció és 'sacsejar' la Cambra i posar-la 'al servei del país'. Palet, de fet, ha qualificat les cambres com una 'veritable estructura de país', com també ho són els sindicats o el funcionariat, per 'avançar cap a la República'. A més, han posat sobre la taula sondejos i enquestes que volen 'desmentir la visió que l'empresari català no és independentista i no es vol implicar amb el país'.

Els candidats santcugatencs
Els nou representants santcugatencs són Manel Garriga (Enercat, Enginyeria i Construcció SL), Josué Sospedra (Clinic Bikes SL), Sun Rius (Gerd Rius Dietètica SL), Antoni Soriano (Jimman 07, SL), Xavier Palet (Palet-Alberca SL), Jaume Angerri (Angerri Consultors SL), Francesc Amorós (Amorós Gestión de Servicios, SL), Miquel Delclòs (Coneix Project Management SL) i Eduard Royo (Anàlisi Química Inal SLPU).






Xavier Palet

Volem sacsejar i provocar un veritable canvi per posar les cambres de comerç i indústria al servei del país. Són organismes històricament opacs, poc transparents, molt tancats i de dubtosa credibilitat.

Manel Garriga

La nostra candidatura vol representar tots els treballadors de l'àmbit de la Cambra de Terrassa a tots els nivells, a tots els sectors on puguem arribar. I hem aconseguit arribar a gairebé tots els epígrafs que formaran part del ple.

Sun Rius

Creiem que podem col·laborar amb què aquesta comarca es desenvolupi i progressi juntament amb el nostre país. Aportar la nostra experiència com a petits emprenedors per fer representar tothom, del més petit al més gran i fer una cambra més democràtica i transparent. Com a santcugatencs, volem tenir veu a la Cambra de Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.