Joly anuncia accions contra l'Estat per no compensar la supressió de l'IAE


  • Comparteix:

El tinent d'alcalde d'Economia considera que la situacií financera dels ajuntaments és insostenible

El tinent d'alcalde d'Economia considera que la situacií financera dels ajuntaments és insostenible

El tinent d'alcalde d'Economia, Jordi Joly, ha anunciat que portaran al ple de desembre o de gener una moció instant l'Ajuntament a presentar un contenciós contra l'Estat espanyol per no haver compensat els ajuntaments després de la pèrdua dels ingressos provinents de l'IAE. Joly considera 'indignant' i cada vegada més 'insostenible' la situació financera dels municipis.

Davant d'aquesta difícil situació econòmica i del fet que, de moment, el nou govern del PSOE no ha establert encara cap mesura compensatòria, l'equip de govern presentarà una moció per presentar un contenciós administratiu contra l'Estat espanyol per demanar una compensació per la pèrdua dels ingressos provinents d'aquest impost.

I és que, la nostra ciutat ha deixat de percebre, en concepte de l'IAE, 2'8 milions d'euros, el que ha obligat a augmentar la pressió fiscal als ciutadans, segons el tinent d'alcalde d'Economia. Jordi Joly creu que l'Estat espanyol no té prou en compte Catalunya i els seus municipis.

Jordi Joly

La supressió de l'IAE ha estat una mala jugada per part de l'Estat. Hem deixat de percebre 2'8 milions d'euros


Per a Joly, el 2005 tornarà a ser un any difícil pressupostàriament si el govern de José Luis Rodríguez Zapatero no fa res per resoldre el problema del finançament local. El tinent d'alcalde d'Economia reclama un nou finançament autòmic per Catalunya que tingui en compte la importància dels ajuntaments, que són l'administració més propera als ciutadans.

Jordi Joly

Els impostos que paguen els nostres ciutadans se'n van, majoritàriament, cap a Madrid i no ens tornen en la mesura que ens pertoca.


Segons Joly, actualment el finançament local, molt malmès per la supressió de l'IAE, i la lluita per assolir majors competències, es plategen com a grans reptes de futur per les administracions locals.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.