Grífols tanca el primer semestre d'aquest any amb 2.423,4 milions d'euros de benefici

La xifra suposa un augment d'un 14,35% dels seus ingressos


  • Comparteix:

La seu es troba a Sant Cugat, però la companyia compta amb divisions en quatre països més arreu del món / Foto: Google Maps

La seu es troba a Sant Cugat, però la companyia compta amb divisions en quatre països més arreu del món / Foto: Google Maps

La multinacional catalana Grífols, amb seu a Sant Cugat, ha guanyat 2.423,4 milions d'euros en els primers sis mesos d'aquest any. La xifra suposa un augment d'un 14,35% dels seus ingressos respecte l'any anterior, segons els resultats que l'empresa ha publicat a la seva pàgina web i a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Els resultats: un augment dels ingressos en totes les divisions
Al segon trimestre, Grífols ha experimentat un creixement en totes les divisions i principals zones geogràfiques on opera, que inclouen no només Barcelona, sinó també Múrcia, Mèxic, Suïssa, Austràlia, i els Estats Units d'Amèrica. La companyia amb seu a Sant Cugat ho atribueix als esforços realitzats en inversions estratègiques per tal d'impulsar l'accés a plasma. De fet, l'estratègia de creixement que aplica Grífols té com a objectiu assolir el lideratge mundial al mercat de plasma, plaquetes, productes coagulants i hemoderivats en general.

Pel que fa a les divisions de negoci, Bioscience és la que continua liderant el creixement dels ingressos: un 13,6%, és a dir, fins a 1.920,1 milions d'euros. La divisió es dedica a la venda d'immunoglobulines, especialment als Estats Units. D'altra banda, els ingressos de la divisió Diagnostic han augmentat un 2,7% (348,7 milions d'euros), mentre que la divisió Hospital ho ha fet un 8,0% (63,4 milions d'euros), i la divisió Bio Supplies, un 159,8% (104,2 milions d'euros).

Tot plegat ha generat una millora de la rentabilitat: el marge brut se situa al 46,5% i, el marge EBIDTA - la mesura que calcula el benefici generat per l'activitat operativa de l'empresa -, al 28,8% dels ingressos. L'EBITDA suposa uns 697 milions d'euros fins al juny, i el benefici net és de 287 milions d'euros.

L'objectiu: seguir creixent
De cara al futur, Grífols té la intenció de destinar 1.400 milions d'euros a inversions de capital en el període 2018-2022. L'objectiu és seguir ampliant les instal·lacions productives de les quatre divisions, especialment el que serà la primera planta de purificació i ompliment estèril d'immunoglobines en envàs flexible del món, que se situarà al complex industrial de Clayton, a Carolina del Nord (EUA). Suposarà una inversió de 140 milions d'euros, i la companyia santcugatenca preveu que estigui operativa l'any 2022.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.