El 30,2% dels desocupats de Sant Cugat no rep cap tipus de prestació

Segons l'informe de l'Observatori del Vallès Occidental, els desocupats sense prestació de la comarca s'enfilen fins al 41,1%

Economia

Publicat el 1/oct/19 per Martí González

Un total de 809 santcugatencs sense feina no rep cap tipus de prestació per desocupació, segons dades d'un informe de l'Observatori del Vallès Occidental. Això significa el 30,2% dels 2.431 desocupats registrats el juny d'aquest any a la ciutat. Sant Cugat, amb un 69,8%, és el sisè municipi de la comarca amb més cobertura de prestacions per desocupació i està gairebé deu punts percentuals per sobre de la mitjana vallesana (58,9%).

Per tipus de prestacions, de les que es perceben a Sant Cugat el 68,8% són contributives; és a dir, l'atur d'aquelles persones que han treballat almenys un any i el 27,5% són assistencials, que tenen una cobertura econòmica menor. Només el 3,7% perceben la Renda Activa d'Inserció, un ajut que té l'objectiu d'augmentar les oportunitats de retorn al mercat de treball de les persones en situació de desocupació i amb especials necessitats econòmiques i dificultat per trobar feina.

Prestació per desocupació
Infogram