La direcció de Sharp i el comitè d'empresa pacten la regularització dels treballadors temporals


  • Comparteix:

61 eventuals de la planta santcugatenca treballaven de forma il·legal

61 eventuals de la planta santcugatenca treballaven de forma il·legal

El comitè d'empresa i la direcció de Sharp han acordat regularitzar la situació laboral dels 61 treballadors temporals que treballen a la planta santcugatenca de forma il·legal. La multinacional japonesa transformarà en relacions indefinides, de forma progressiva, els contractes eventuals d'aquests empleats, alguns dels quals portaven fins a sis anys amb contractacions irregulars.

El sector majoritari del comitè d'empresa de Sharp ha pactat amb la direcció de l'empresa el procés per regularitzar la situació contractual dels 61 treballadors de la planta santcugatenca que treballaven de forma irregular amb contractes temporals. La regularització es farà de forma gradual, com explica el president del comitè d'empresa, Josep Milà.

Josep Milà

Fins a finals d'any, es regularitzarà la situació del 40% d'aquests 61 treballadors. Després, en un termini de dos mesos, es regularitzarà la resta.


Durant el procés de regularització, es reconeixerà l'antiguitat d'aquests treballadors des del seu primer contracte, sempre i quan no hi hagi hagut períodes de desvinculació amb l'empresa.

Segons el comitè d'empresa, les irregularitats en la contractació eventual estaven molt exteses a Sharp, i en alguns casos provocaven que alguns treballadors portessin fins a sis anys amb contractes temporals prorrogats, quan la llei marca un límit de 13 mesos en aquesta modalitat contractual. Per això, el president del comitè, Josep Milà, proposa un pacte amb la direcció per evitar que aquestes situacions es repeteixin.

Josep Milà

La llei és molt estricta pel que fa a l'eventualitat. Nosaltres no podem permetre els fraus. Des del comitè volem fer un pacte per autorregular-nos i que no es torni a produir una situació semblant.


L'acord entre el comitè d'empresa i la direcció, malgrat tot, no ha estat unànim. CCOO i UGT no l'han subscrit, tot i que finalment s'han adherit al pacte.

Abans de la formalització d'aquest acord, a Sharp hi havia uns 130 treballadors amb contractes temporals irregulars. Ara en queden 61, després que alguns casos s'hagin resolt a través de denúncies judicials individuals i col·lectives i mitjançant la Inspecció de Treball.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.