Sant Cugat, el tercer municipi més ric de l'Estat Espanyol


  • Comparteix:

Sant Cugat és la tercera població de més de 50 mil habitants amb més riquesa de tot l'estat Espanyol. Així ho posa de manifest el darrer anuari econòmic de La Caixa i la Universitat Autònoma de Madrid que situa Catalunya com una de les quatre comunitats autònomes més riques d'Espanya.

La nostra ciutat només es veu superada per Girona i Lleida, que són primera i segona respectivament. No obstant, Sant Cugat supera ciutats com ara Sant Sebastià i Getxo, al País Basc, i Pozuelo de Alarcón i Las Roza, a Madrid. En contrapunt, entre les ciutats més pobres de l'estat, apareixen les poblacions andaluses de La línia de la Concepción i Sanlúcar de Barrameda.

A l'hora de confeccionar aquest rànking s'han tingut en compte fins a 68 variants, com ara el nombre de telèfons fixes que hi ha en una ciutat, o el nombre de bancs i de comerços. Tot plegat, sumat al baix índex d'atur que té Sant Cugat, fa de la nostra ciutat una de les més riques de tot l'estat espanyol amb una renda de més de 13 mil euros per habitant, més de 2 milions de pessetes, superant la mitjana espanyola que se situa en 9 mil euros. Parla Jesús Chasco, director tècnic de l'anuari.

JESUS CHASCO



A nivell més general, l'anuari de la Caixa situa Catalunya com una de les quatre comunitats autònomes més riques empatada amb Navarra, Les Balears i Madrid. Catalunya encapçala l'índex industrial i també és una de les comunitats que més turisme atrau. Per províncies, Girona i Lleida són les dues que tenen una renda més alta, amb 12 mil euros per habitant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.