La internacionalització protagonitza l'11a Jornada d'Emprenedoria

La trobada, organitzada per la Cambra de Terrassa i l'Ajuntament, vol donar eines i suport a les empreses per sortir a l'exterior


  • Comparteix:

La Jornada d'Emprenedoria torna al Teatre-Auditori / Foto: Localpres

La Jornada d'Emprenedoria torna al Teatre-Auditori / Foto: Localpres

L'entorn empresarial canviant fa que la internacionalització hagi de formar part integral de qualsevol planificació empresarial. Aquesta és la premissa de la Jornada d'Emprenedoria que organitzen la Cambra de Terrassa i l'Ajuntament aquest dimecres al Teatre-Auditori. Experts i casos d'èxit serviran per ajudar els emprenedors que hi participin a trobar camins i solucions per expandir els seus negocis més enllà de les fronteres de l'Estat en una trobada que començarà a les nou del matí i acabarà a les dues del migdia.

ESCOLTA-HO

La jornada arrencarà, després de la rebuda, amb un cas d'èxit empresarial, el de l'empresa rubinenca Robin Hat, que fabrica casquets de quiròfan amb dissenys d'allò més originals. Un dels seus fundadors, Javier Garrido, ha visitat el 'Sant Cugat a fons' juntament amb el gerent de la Cambra de Comerç de Terrassa, Josep Prats, per parlar de la jornada i explicar el projecte. Garrido ha explicat que la decisió d'exportar, en el seu cas, ja estava presa des del principi i que l'eina que van triar va ser Amazon Marketplace, un servei que ofereix el gegant del comerç en línia que permet 'vendre a altres països sense riscos', ja que redueixen considerablement els costos d'enviament.

Això els ha permès vendre arreu del món, des d'Europa fins a l'Àsia i, fins i tot, a Austràlia. Aquesta ha de ser la via, ha argumentat Prats, per assegurar la supervivència de les empreses en un entorn tan competitiu. El gerent de la Cambra també ha destacat la qualitat dels ponents que hi participen, que permetran conèixer de primera mà experiències d'altres directius en l'aventura d'exportar.

Programa
9:35 h. Cas empresarial: Robin-Hat: barrets de quiròfan amb actitud. A càrrec de Javier Garrido, soci fundador.
11:00 h. La solució comença per co-. A càrrec d'Alfons Cornella, fundador d'Infonomia i Co-Society.
12:30 h. Panell d'experiències empresarials amb Mercè Martí, presidenta executiva de Kreston Iberaudit; Alex Frías, emprenedor del programa Erasmus for Young Entrepreneurs; Mamen Martí, directora del projecte BCNTECH4WOMEN. Introdueix i modera el panell empresarial: Manel Garcia Puig, responsable de Màrqueting i vendes d'ImaginCafè.
13:30 h. Trobada de networking.




Josep Prats

Les empreses noves que es creen a Catalunya, a l'anàlisi de l'OCDE, amb vocació internacional són 10 punts percentuals per sota dels països amb principals ingressos.

Javier Garrido

El moment que aquí tens aquest retorn que et donen els clients més propers i que comences a veure que a la resta d'Espanya tens comandes dius que hem d'obrir més països.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.