Omplir de joves les residències per a gent gran

El programa intergeneracional 'Adopta un abuelo' ja funciona a Sant Cugat des d'aquest setembre


  • Comparteix:

La plataforma 'Adopta un abuelo', amb què joves voluntaris visiten persones grans a residències d'arreu de l'Estat, ha arribat a Sant Cugat. La idea és connectar generacions i que joves voluntaris passin una estona amb persones grans i les facin sentir acompanyades i escoltades.

El projecte va néixer fa sis anys a Ciudad Real, quan un noi que visitava el seu avi en una residència va conèixer el Bernardo, un home que no havia tingut fills. Llavors va decidir 'adoptar-lo' i va pensar que altres joves voldrien fer el mateix. La plataforma web que va crear va tenir molta demanda en poques hores i el projecte ha anat creixent fins ara, que funciona a 72 municipis d'Espanya i Portugal i que aquest setembre ha arribat a Sant Cugat.

Una de les ambaixadores de la zona de Barcelona, Agustina Arias, i responsable del projecte a Sant Cugat, explica que el 'vincle' que es queda entre voluntaris i avis 'és molt bonic'. Assegura, també, que es respecten períodes vacacionals o d'exàmens. Una experiència enriquidora per a les dues parts, tal com han explicat a Cugat Mèdia la Teresa Paglialonga, voluntària, i un dels participants, Pedro Cívico, que es troba a la residència Amavir.

Les persones voluntàries s'han de registrar a la web de la plataforma o fer-ho a través de les seves xarxes socials. En total, passaran com a màxim una hora i mitja setmanal amb l'avi o àvia assignat per treballadors socials de cada residència. Tots els participants ho fan de manera voluntària i treballadors socials i psicòlegs acompanyen tot el procés per reunir el jove amb la persona gran. L'objectiu és fer-se companyia mútuament i compartir experiències i, en un futur, expandir-se per tot el món.






Agustina Arias

La majoria són gent jove que estudia o treballa i té poc temps. Es respecten períodes de vacances i d'exàmens i per nosaltres una horeta i mitja a la setmana és més que suficient. El vincle que es crea entre voluntaris i avis és molt guai.

Teresa Paglialonga

El que més em dona és que em pugui explicar què ha fet i què no ha fet, que em doni consells. És com una mare o àvia. M'aporta molt, perquè veus que li fas companyia, que quan marxes està desitjant que arribi la setmana següent, és molt entretingut.

Pedro Cívico

Parlem de les nostres coses, de les coses que fem i de les que hem fet.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.