Grifols descarta un ERTO i aposta pel teletreball i la flexibilitat laboral

CCOO valora l'acord amb la farmacèutica amb seu a Sant Cugat


  • Comparteix:

Imatge de la seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: Google Maps

Imatge de la seu de Grifols a Sant Cugat / Foto: Google Maps

La farmacèutica amb seu a Sant Cugat Grifols ha arribat a un acord amb la secció Sindical Interempreses de Comissions Obreres (CCOO) perquè cap col·lectiu de la plantilla, de més de 4.000 treballadors, es vegi afectat per la situació d'estat d'alarma pel coronavirus. L'empresa es compromet a no dur a terme un Expedient de Regulació Temporal d'Ocupació (ERTO) ni cap acomiadament i, mentre duri la situació de confinament, es garantirà l'activitat i el subministrament de productes a hospitals i centres de salut i, a més, la salut de la plantilla. Un acord que CCOO valora en un comunicat i que assegura que 'podria servir d'exemple per a d'altres empreses'.

En concret, l'acord, que afecta tots els treballadors de tots els centres de Grifols a l'Estat espanyol, preveu que tot el personal que pugui fer teletreball ho faci, ampliant la mesura al col·lectiu de persones amb més risc, com embarassades, lactants i majors de 60 anys. A més, la plantilla que es considera imprescindible pel que fa al treball presencial, s'han creat dos grups, el titular i el del relleu. El primer treballarà durant 15 dies mentre el segon estarà a casa de guàrdia per si calgués alguna substitució. Al cap de 15 dies s'intercanviaran els grups.

Pel que fa als departaments que, pel tipus de producte, no tenen una demanda urgent, se'ls ha enviat a casa fins que s'aixequi l'estat d'alarma i generaran una borsa d'hores flexible a recuperar durant els propers tres o quatre anys. Cap treballador, per tant, veurà afectat el seu salari mentre duri la seva situació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.