Ikea no ha presentat cap proposta formal per implantar-se a Sant Cugat, tot i que ha mostrat el seu interès

Economia

Publicat el 31/des/04 per Miquel Herrada

L'Ajuntament no ha rebut cap proposta formal de la multinacional sueca Ikea per instal·lar-se a Sant Cugat, tot i que fonts del departament de Comerç de la Generalitat han confirmat que l'empresa té la intenció d'establir-se a la nostra ciutat a mig termini. La tinent d'alcalde de Territori, Mercè Conesa, ha explicat que la postura de l'Ajuntament sobre l'eventual implantació d'aquest establiment dependrà del Pla d'Ordenació d'Equipaments Comercials (POEC), que el consistori està acabant de redactar.

Conesa ha confirmat que Ikea no ha presentat oficialment cap projecte al consistori per instal·lar-se a Sant Cugat, tot i que en els últims dies ha trascendit que la multinacional sueca podria estar interessada en implantar-se, a mig termini, en uns terrenys propers a la B-30 a tocar del polígon Can Sant Joan, entre Sant Cugat i Rubí. Es tracta però d'uns terrenys propietat de l'Institut Català del Sòl. Escoltem Mercè Conesa.

Mercè Conesa

No hem rebut una proposta formal d'Ikea. És un tema que està sobre la taula, però no hi ha un projecte concret.


La tinent d'alcalde de Territori assegura que l'eventual implantació d'Ikea al nostre municipi hauria de ser compatible, en cas de verificar-se, amb el Pla d'Ordenació d'Equipaments Comercials (POEC), que estarà enllestit previsiblement el primer trimestre del 2005.

D'altra banda, cal recordar que la Generalitat ha decidit prorrogar durant 4 mesos la suspensió de determinats creixements de superfícies comercials i de suspendre durant un any la tramitació de noves llicències, a l'espera de tenir enllestit el nou Pla Territorial Sectorial d'Equipaments Comercials.