Grifols treballa en un tractament per al coronavirus que preveu que estigui disponible al juliol

La companyia amb seu a Sant Cugat també desenvolupa una prova diagnòstica d'alta sensibilitat que estaria disponible al maig


Temes relacionats

Grífols preveu disposar de tests ràpids per detectar el coronavirus a mitjans d'abril (26/mar/20)

Grifols arriba a un acord amb els Estats Units per desenvolupar un tractament contra el coronavirus (25/mar/20)

Grifols descarta un ERTO i aposta pel teletreball i la flexibilitat laboral (19/mar/20)

Grifols se suma a la lluita contra el coronavirus ( 5/mar/20)


  • Comparteix:

Grifols, amb seu a Sant Cugat treballa en el desenvolupament d'un tractament anti sars-cov-2 / Foto: CC

Grifols, amb seu a Sant Cugat treballa en el desenvolupament d'un tractament anti sars-cov-2 / Foto: CC

La farmacèutica Grifols continua sumant esforços per trobar una solució a la pandèmia del coronavirus. La companyia amb seu a Sant Cugat assegura estar 'més a prop d'oferir un tractament per a la Covid-19' basat en el plasma i ja en recull de pacients recuperats per processar-lo i produir immunoglobulines hiperimmunes anti-SARS-CoV-2 com a potencial tractament per al virus. Segons explica en un comunicat, aquest tractament 'podria estar disponible al juliol' i, paral·lelament, Grifols ha accelerat el desenvolupament d'una prova diagnòstica específica 'd'alta sensibilitat', els primers lots de la qual ja s'estan fabricant i es preveu que estiguin llestos a principis de maig.

La companyia ha augmentat els seus nivells de plasma un 13% el 2019 i manté operatius tots els seus complexos industrials per garantir la producció i distribució de medicaments i solucions diagnòstiques i hospitalàries. Grifols assegura compartir el seu coneixement i experiència amb governs i sistemes de salut d'arreu del món, així com amb d'altres iniciatives col·lectives de la indústria que busquin solucions per a la pandèmia.

Resultats financers
La multinacional catalana ha obtingut 186,4 milions d'euros durant el primer trimestre d'aquest any, el que significa un increment del 63% respecte al mateix període de l'any passat. Els seus ingressos han crescut un 12% fins als 1.293 milions d'euros. A finals de març, l'efectiu de la companyia se situava als 638 milions d'euros que, sumats als 570 milions de les línies de crèdit no disposades, comporten una liquiditat superior als 1.200 milions d'euros. Grifols assegura que 's'ha anticipat i està prenent les mesures necessàries per enfortir encara més' la seva solidesa financera, tot i la crisi sanitària, i està 'preparada per respondre de forma robusta a les necessitats que planteja la situació actual'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.