Dues de cada 10 empreses de Sant Cugat han deixat de facturar des de l'inici del confinament

Segons dades d'un estudi de Sant Cugat Empresarial, el 68% de les empreses han reduït considerablement la productivitat


Temes relacionats

Més de 9.500 treballadors de Sant Cugat s'han vist afectats per un ERTO ( 8/mai/20)

L'Ajuntament destinarà 3 milions d'euros a reduir l'impacte econòmic del coronavirus (14/abr/20)


  • Comparteix:

El teixit empresarial s'ha vist afectat per la crisi del coronavirus / Foto: Guillem Babitsch - Cugat Mèdia

El teixit empresarial s'ha vist afectat per la crisi del coronavirus / Foto: Guillem Babitsch - Cugat Mèdia

La facturació de dues de cada 10 empreses de Sant Cugat ha estat nul·la des de l'inici del confinament. Així ho indiquen les dades de l'estudi que l'associació Sant Cugat Empresarial (SCE) ha impulsat per conèixer l'impacte econòmic de la crisi del coronavirus en el teixit productiu i econòmic de la ciutat. Segons l'estudi, un 68,3% de les empreses han reduït considerablement la seva producció, mentre que un 23% ha indicat que ha estat nul·la.

Sobre un mostreig del 70% de les empreses associades a SCE, les dades de l'informe mostren que els sectors més afectats han estat els de les companyies amb activitats professionals, científiques i tècniques, amb un 16%, seguides de les empreses d'activitat d'informació i comunicacions, amb un 15,2%.

L'estudi també indica que el 28,1% de les empreses no ha tingut activitat des de l'inici del confinament, ja sigui per tancament o per baixa d'activitat, mentre que el 60% de les companyies que han pogut mantenir la seva activitat laboral han optat pel teletreball.

El president de Sant Cugat Empresarial, Joan Franquesa, ha explicat a Cugat Mèdia que l'estudi ha mostrat que l'impacte de la crisi en el teixit empresarial és més elevat del que es podien esperar i que 'la ciutadania no és conscient de què s'està apropant'. Franquesa també ha destacat que la pandèmia 'ha accelerat processos' de canvi en el sistema econòmic, com el teletreball, la digitalització i un nou concepte de quilòmetre zero.


Joan Franquesa

L'impacte en l'estructura empresarial de Sant Cugat és més alt del que podíem esperar. Després de l'emergència sanitària ve l'emergència econòmica. La ciutadania no és conscient de què s'està apropant.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.