Cooperar, col·laborar i coordinar-se: tres eixos perquè el teixit empresarial de Sant Cugat se'n surti de la crisi del coronavirus

El Sant Cugat Tribuna ha reflexionat sobre com afectarà la crisi de la Covid-19 al sector econòmic del país


  • Comparteix:

Cooperar, col·laborar i coordinar-se. Sobre aquests tres eixos haurà de treballar el teixit empresarial de Sant Cugat i, en general, de Catalunya si vol sortir-se'n de la crisi econòmica que precedirà l'actual pandèmia sanitària del coronavirus. Aquesta ha estat una de les reflexions que s'ha desprès al Sant Cugat Tribuna d'enguany, organitzat per Sant Cugat Empresarial (SCE) aquest divendres i que s'ha centrat en dos aspectes: les mesures que es van prendre a la primera fase d'emergència de la crisi i les estratègies que s'hauran d'adoptar perquè les empreses tinguin futur.

La convidada d'aquesta edició del Tribuna ha estat la consellera del Departament d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, que ha explicat a la cinquantena d'assistents de la trobada telemàtica com van afrontar les primeres setmanes de la crisi. 'Nosaltres ja vam alertar que, després de la crisi sanitària i social, venia l'econòmica. Ara hi ha moltes taules de metges, d'aquí poc hi haurà moltes taules d'economistes'. Chacón també ha posat de manifest que 'era perfectament compatible preservar la vida i seguretat de les persones i les empreses', però que eren necessàries 'prestacions i l'alleugeriment de les despeses'.

La consellera ha centrat bona part de la seva intervenció en la importància de preservar les PIMEs amb ajudes, però ha reconegut que no han tingut els recursos que els hauria agradat. En aquest sentit, Chacón ha recordat que dels 32.000 milions de pressupost de la Generalitat, 'només 200 milions es destinen a Empresa i Coneixement'. 'Haurem de veure quins ajuts arriben des d'Europa, perquè la conselleria no dona més de si. Tenim les estratègies i les mesures, i sabem què cal fer, però ens falten recursos', ha dit la consellera.

Més enllà de les ajudes econòmiques, Chacón ha defensat que calen 'noves estratègies' i fer un acompanyament estratègic a les empreses perquè 'les ajudes no són la clau de la supervivència, només serveixen per aguantar uns mesos'. En el cas del teixit empresarial de Sant Cugat, la consellera ha remarcat que la col·laboració publico privada entre tots els agents econòmics de la ciutat facilita l'ajuda que l'administració catalana pot donar. 'Necessitem que ens presenteu les vostres propostes perquè nosaltres les enllacem en els nostres programes estratègics'.

A l'inici de la trobada, l'alcaldessa, Mireia Ingla, ha remarcat que 'la ciutat està passant per moments molt complicats' i que han posat tots els recursos econòmics a disposició de la ciutadania. Ingla ha incidit en la importància de treballar conjuntament amb tots els agents de la ciutat perquè el progrés econòmic i social vagin de la mà. Per la seva banda, i ja en la cloenda de l'acte, el president de SCE, Joan Franquesa, que ha destacat que 's'obren uns nous escenaris on la cooperació i la cooperació s'hauran d'aplicar en el món privat i en el públic'.







Àngels Chacón

Quan un territori com vosaltres que us esteu entenent tots els agents i sou tan proactius i teniu iniciatives, per a nosaltres és molt més fàcil ajudar-vos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.