Wise People demana una renda bàsica contra la crisi econòmica

El manifest de Codema45, de la qual en forma part l'entitat santcugatenca, remarca que podria ser una sortida per als aturats de més de 45 anys


  • Comparteix:

El daltabaix econòmic redueix les possibilitats de trobar feina / Foto: ACN

El daltabaix econòmic redueix les possibilitats de trobar feina / Foto: ACN

Wise People s'afegeix a la demanda de la renda bàsica com a suport per al col·lectiu d'aturats de més 45 anys. L'entitat santcugatenca s'ha sumat al manifest de Codema45, associació que reuneix diverses agrupacions catalanes de l'àmbit, que reclama que es tiri endavant aquesta mesura per paliar la situació 'd'emergència' amb la que es troba el col·lectiu. El text també reclama 'més atenció' per part de les administracions per unes persones que pateixen 'discriminació' a l'hora de trobar feina.

El manifest qualifica de 'viable, possible, urgent i absolutament necessària' la mesura com un sistema de 'protecció' durant l'estat d'alarma, una situació que no s'havia viscut fins ara i que ha deixat el 'ja precari' sistema de protecció social sense recursos suficients. El text reconeix, això sí, que la urgència s'ha de centrar ara en donar suport a les persones que més ho necessiten però assenyala la Renda Bàsica Universal com una necessitat de futur, però de moment es reclama la posada en marxa d'una renda mínima per a llars on un dels adults no tingui ingressos.

Per al col·lectiu en concret, s'adverteix que calen 'polítiques actives d'ocupació' que prioritzin els majors de 45 anys que, segons remarquen, suposen un 50% dels aturats i que s'activi també un pla de formació que permeti a aquestes persones competir al mercat laboral. El membre de Wise People Fran Castanyer ha assenyalat a Cugat Mèdia que es tracta d'una proposta feta per una federació representativa, ja que inclou una bona quantitat d'entitats catalanes del sector.


Fran Castanyer

Codema 45 és una federació d'entitats i associacions dedicades a ajudar persones més grans de 45 anys desocupats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.